Radio WFM viert verjaardag met allereerste plaatje van veertig jaar geleden

Radio WFM brak met de zender in het verleden al wel naar buiten, maar doet dat in het feestjaar enkele keren. 

Radio WFM brak met de zender in het verleden al wel naar buiten, maar doet dat in het feestjaar enkele keren. © RR

Westerlo, Herentals -

In 1982 ging Vrije Radio Heultje voor het eerst in de ether. En dat is de zender veertig jaar later nog altijd, al heet hij nu dan WFM. Voor die verjaardag plannen de Kempense platenruiters een gevuld feestjaar.

Hans Otten

Het startschot voor dat feestjaar weerklinkt zondag 23 januari om 12u stipt, wanneer radio WFM het allereerste plaatje draait waarmee Vrije Radio Heultje vier decennia geleden zijn vuurdoop kreeg. “Benieuwd welke nummer dat is? Dan moet je zondag luisteren op 105.4 FM in Westerlo of 105.7 FM in Herentals”, zegt Ruben Maes van WFM met een lachje. ”Maar we plannen de komende maanden nog meer evenementen die we in ons bestaan nog niet ondernamen. Zo plannen we in april tijdens de Maand van de Markt een live-uitzending vanop de wekelijkse woensdagmarkt in Westerlo, trekken we in de zomer naar de kermis en lanceren we een fietszoektocht.”

Ook een opendeurdag in de studio met allerlei randactiviteiten wordt voor WFM een primeur. Er is daarnaast een Top 4000 in de maak, met een ongeziene formule. “De top 4000 is in feite een compilatie van iedere top 100 uit ieder jaar sinds ons ontstaan, die we uitzenden in november. Dat heeft geen enkele zender ons ooit voorgedaan. Om al deze platen te draaien tijdens de daguren, zijn we wellicht een viertal weken zoet”, vertelt Ruben Maes.

De radio trekt dit jaar onder meer naar de weekmarkt en de kermis.

De radio trekt dit jaar onder meer naar de weekmarkt en de kermis. © RR

Brand bij buren

Het had geen haar gescheeld of WFM had die veertigste verjaardag niet gehaald. Vorige zomer brak brand uit in de lokalen van Chiro Heultje, die in de gelijknamige Westelse deelgemeente in feite onder hetzelfde dak zitten als de radiostudio. “Ondanks de overkoepelende dakstructuur hebben we enkel in beperkte mate geurhinder ondervonden. Recent investeerde de gemeente Westerlo als patrimoniumbeheerder nog in nieuw buitenschrijnwerk voor de lokalen. Onze nieuwe voordeur heeft dus meer dan een symbolische waarde.”

De toenmalige Vrije Radio Heultje verhuisde drie jaar na de opstart al van de Oude Zoerlebaan naar de huidige vestiging in de Gravin De Merodestraat. In 1997 volgde een eerste naamswijziging naar Radio Double You FM, een verwijzing naar de W van Westerlo. Twintig jaar later gebeurde dat nog een keer toen de zender bij de recentste licentieronde een nieuwe erkenning als lokale radio-omroep kreeg.

We Feel Music

“WFM verwijst niet alleen opnieuw naar Westerlo, maar wij vullen die naam in als We Feel Music. Radio Double You kreeg een volledige make-over en is nu op antenne als Radio WFM – We feel Music. We hebben de laatste jaren ook enorm geïnvesteerd in de transitie naar het digitale radiolandschap, want ook hier willen we meegaan met de toekomst. Met onze WFM Radio Academy geven we nieuwe stemmen ook de kans om hun talenten te kunnen ontplooien.”

www.wfm.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio