Franse kannibaal ontsnapt en valt opnieuw vrouw aan op straat

 

 ©  Shutterstock

Een 34-jarige Fransman, die jaren geleden al de stempel ‘kannibaal van de Pyreneeën’ kreeg, is deze week kunnen ontsnappen uit een gesloten psychiatrisch ziekenhuis en heeft op straat een vrouw proberen aanvallen.

Jérémy Rimaud zit sinds 2011 opgesloten in een gesloten psychiatrisch ziekenhuis. De man is een voormalig veteraan en was dat jaar teruggekomen uit Afghanistan. Twee weken nadat hij terug in Frankrijk was, vermoordde hij een 90-jarige boer en sneed het lichaam van de man in stukken. Volgens het gerechtelijk dossier zou hij de tong van het slachtoffer losgesneden hebben en had hij ook een stuk van het hart verwijderd. Die zou hij daarna met witte bonen hebben willen koken. Rimaud vertelde aan de politie dat hij stemmen hoorde die hem vertelde dat hij de oude man moest doden.

Iets later werd hij gepakt toen hij probeerde een tweede boer te vermoorden met een ijzeren staaf. Hij kon toen op tijd gearresteerd worden. Rimaud kreeg een levenslange gevangenisstraf voor moord en kreeg de bijnaam ‘de kannibaal van de Pyreneeën’. Later werd bij hem schizofrenie vastgesteld en bleek dat hij een posttraumatische schok had, gelinkt aan zijn tijd in Afghanistan.

Ontsnapping

De man zat daardoor al sinds 2011 in de gesloten instelling, maar kon daar woensdag ontsnappen. Tijdens die ontsnapping viel hij op straat een vrouw aan. Zij was met haar hond aan het wandelen in de buurt van het centrum van Toulouse toen Rimaud haar op het achterhoofd sloeg. Daarna gebruikte hij ook een stok om haar opnieuw te slaan. Voorbijgangers konden tussenbeide komen, waardoor Rimaud het op een lopen zette.

De man kon wel opnieuw gevat worden en werd teruggebracht naar de instelling. Er wordt nu onderzocht hoe de man kon ontsnappen.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Frankrijk

Video

Keuze van de redactie