Vrouw (50) kritiek na steekpartij: “We voelden dat dit fout zou aflopen”

 © TP

Lummen -

De vijftigjarige Bianca V.K. uit Lummen liep vrijdag in de late namiddag levensgevaarlijke verwondingen op bij een steekpartij in de Oudestraat. De hulpdiensten brachten haar naar het ziekenhuis. De vermoedelijke dader sloeg op de vlucht, maar werd niet veel later al ingerekend.

De steekpartij moet rond 15.50 uur gebeurd zijn in de omgeving van het huis van de vrouw. Volgens de eerste informatie stak een man haar neer met een mes. Het slachtoffer vluchtte naar het huis van de overburen, waar ze op de oprit het bewustzijn verloor. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en verleenden de eerste zorgen. Met begeleiding van een MUG-team brachten ze haar met de ambulance naar het ziekenhuis. De vijftigjarige vrouw raakte ernstig gewond, haar toestand is volgens de laatste informatie kritiek.

De man die de vrouw neerstak, sloeg na de feiten op de vlucht. In de vroege avond kon de politie de vermoedelijke dader vatten. Dat zou op amper een kilometer zijn geweest van waar de steekpartij zich heeft voorgedaan. De politie Limburg Regio Hoofdstad deed de eerste vaststellingen en lichtte het Limburgse parket in. Het onderzoek loopt. De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend.

In de sterren geschreven

Volgens de familie van slachtoffer Bianca V.K. stond het in de sterren geschreven dat dit ging gebeuren. Volgens de moeder is de ex-partner van Bianca bij de steekpartij betrokken en is hij de vermeende dader. “Als hij hier was, dan was ik niet welkom. Mijn dochter werd mishandeld, maar toch liet ze hem telkens weer binnen.”

De moeder kwam meteen na de feiten ter plaatse. “Ik heb Bianca nog in de ziekenwagen gezien, maar ik weet niet of ze me herkende”, aldus de zwaar aangeslagen vrouw.

Een buurman schuwt forse taal niet: “Het was hier altijd miserie. We voelden dat dit fout kon lopen. Ik vertelde haar zelfs dat als die man bleef komen, zij op de bladzijde van de doodsberichten zou staan en hij op de voorpagina.”

Hondjes

Een getuige zag de vrouw vlak na de feiten op de inrit van haar overburen staan. Daarna viel ze op de grond. Ze verloor heel wat bloed en een van de omwonenden schoot te hulp door een doek over haar te leggen.

Een buurman kwam net thuis en zag dan weer de hondjes van de vrouw buiten loslopen. “Ik zorgde dat de dieren naar binnen gingen en dan heb ik de deur dichtgetrokken.” De man beweert dat er binnen bloedsporen te zien waren en hij spreekt over twee messen. Dat nieuws kon vrijdag niet bevestigd worden.

Voor de familie van de ernstig gewonde Bianca is het een nieuwe klap, nadat ze eerder al een broer van haar moesten afgeven. “Hij kwam enkele jaren geleden om het leven bij een ongeval met de motor in Heusden-Zolder”, aldus de buurman.

 

 ©  klu

klu/ppn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie