De volgende generatie Cats staat al klaar: FIBA World presenteert Maxuella Lisowa als één van de vijf jonge blikvangers op WK Qualifying Tournament

 

 ©  BELGA

Volgende maand gaan er in drie landen vier WK-kwalificatietornooien bij de vrouwen van start. De inzet is kwalificatie voor het WK van 2022 in Australië. De Belgian Cats willen zich in Washington en Santo Domingo voor de tweede keer op een rij voor een WK plaatsen. FIBA World presenteerde in aanloop van deze tornooien vijf talentvolle young guns. Eén van hen is Belgian Cat Maxuelle Lisowa. De 20-jarige en 1m78 grote shooting guard van Castors Braine gaf in november in Bosnië bij de Cats haar visitekaartje af.

Patrick Ceulemans

Naast Sika Kone (Mali), Iliana Rupert (Frankrijk), Park JiHuyn (Korea) en Li Yuan (China) selecteerde FIBA World ook Belgian Cat Maxuella Lisowa als één van de jonge talenten om internationaal in het oog te houden.De veelzijdige Maxuella Lisowa, Belofte van het Jaar in 2020 (trofee van Het Nieuwsblad), wint snel aan bekendheid en heeft onlangs een aantal geweldige prestaties neergezet in EuroCup Women met Castors Braine. Ze maakte daar met een gemiddelde van 13 punten, 5 rebounds en 3 assists meteen duidelijk dat ze internationaal klaar is. Tot nu toe kwam ze nog maar enkele keren in actie bij de Cats, maar mocht ze afgelopen november in beide FIBA Women‘s EuroBasket 2023 Qualifiers aantreden. In Bosnië presteerde ze enorm sterk. Maxuella Lisowa maakte bij de Young Cats een grote doorbraak op de FIBA U19 Women’s Basketball World Cup 2019 in Thailand/Bangkok met een aantal uitstekende wedstrijden.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Belgian Cats

Video

Keuze van de redactie