Thibau Nys rijdt meteen top vijf bij comeback en voelt zich klaar voor het WK: “Het was terug bloed proeven, dus we zitten op schema”

 

 ©  BELGA

Joran Wyseure heeft zaterdag de Flandriencross in Hamme op zijn naam gebracht. De West-Vlaming haalde het bij de beloften voor de Brit Cameron Mason. Gerben Kuypers finishte als derde op bijna een halve minuut. Thibau Nys eindigde als vijfde in zijn eerste wedstrijd na zijn valpartij op het BK in Middelkerke .

Vincent Van Genechten, Wim Vos

Wyseure en Mason maakten er een spannende strijd van in Hamme aan het sportpark, en het was uiteindelijk onze landgenoot die aan het langste eind trok. In de slotfase maakte hij het verschil en ontdeed hij zich van de Brit. Hij haalde het met vier seconden voorsprong op Mason.

“Ik ben eigenlijk heel tevreden”, aldus Nys. “Ik kon diep gaan, ik kon afzien. Het was ook afzien (lacht). Het was de ideale voorbereiding op volgende week. Van begin tot einde à block, dat is wat ik nodig had. Ik wist ook wel dat ik niet 100 procent fris ging zijn, daarom dat ik op het einde een terugval had. Het was terug bloed proeven, dus ik denk dat we op schema zitten. Mentaal was dit ook belangrijk. Dit ging sowieso geen referentie zijn omdat we een inhaal beweging moesten maken.”

Nys heeft nog een week om zich helemaal klaar te stomen voor de strijd om de regenboogtrui. “Ik moet nu een aantal dagen rusten. Ik ga nog een training doen en dan alles in het teken van het WK zetten. Normaal kan ik daar wel fris aan de start komen, dat gaat me zeker nog een aantal procenten meer geven. Het parcours zou me daar ook iets meer moeten leggen door de hoogtemeters, dan dat van vandaag. Ik ben tevreden. Als we dit twee weken geleden zouden gezegd hebben, hier aan de start staan… Dan is dit alleen een overwinning en het gaat alleen maar beter worden.”

 

 ©  BELGA

In de VS zelf gaat de Europese kampioen op de weg zich alleen nog maar “prikkelen vlak voor de wedstrijd”. Voor de rest is het “jetlag overleven en acclimatiseren”.

“Ik heb geen pijn gehad vandaag, dus”, klinkt het. “Bij de verkenning is het logisch dat je iets voelt, als je over de balken springt en wat klappen krijgt. Maar het hindert mij niets. Het wordt ook goed ingetaped. Voor de rest heb ik één pijnstiller gepakt na mijn val en dat was het. Het is nog wat stijf natuurlijk, maar het is zeker doenbaar. Ik ben benieuwd naar het WK. De ambitie? Ik ga naar daar met het idee dat ik niets te verliezen heb. Dat ik al blij mag zijn om te kunnen starten. Mijn vorm is best oké. Fysiek ben ik nog niet top, maar veraf ben ik ook niet. Ik ga geen uitspraken doen over het feit of ik mezelf als wereldkampioen zie. Ik ben tevreden over mijn voorbereiding tot nu toe.”

Meer over Thibau Nys

Aangeboden door onze partners