Verkeerd gegokt en nu te weinig speelgoed: Disney wou geen zwaar gespierd meisje in Encanto, maar kinderen zijn massaal fan

 

 ©  Disney

Niet hoofdpersonage Mirabel Madrigal, maar het gespierde meisje Luisa is de onverwachte publiekslieveling uit de Disneyfilm Encanto. Het bedrijf had nog geaarzeld om haar in de film op te nemen, maar alle merchandising van haar personage wordt massaal gekocht.

Luisa Madrigal is in de nieuwe Disneyfilm geen personage dat het meest in de aandacht staat. Zij is het middelste kind in het gezin van hoofdpersonages Mirabel en Isabela, is fel gespierd en heeft daardoor minder weg van een typisch perfect Disneypersonage. Maar ondanks haar bijrol in Encanto is toch de publiekslieveling, zo is de voorbije dagen gebleken op sociale media.

Amper speelgoed

Dat de filmmakers niet dachten dat zij toch de publiekslieveling zou worden, zie je aan de webshop van Disney. Daar vind je allerlei merchandising van Mirabel en Isabela, maar amper iets van Luisa. Wil je haar popje in huis halen, dan is je enige optie de set met alle figuurtjes te kopen. Van haar afzonderlijk verkoopt Disney niets.

Fans hebben hun teleurstelling daarover de voorbije dagen duidelijk kenbaar gemaakt op sociale media. Hun kinderen zijn op zoek naar speelgoed van Luisa, schrijven ze, omdat die “gewoner” is en meer weg heeft van mensen die we in het dagelijkse leven ook zien. Kinderen vergelijken zichzelf er liever mee dan met de “perfecte” andere personages.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intussen is ook gebleken dat Disney zelfs getwijfeld had om Luisa op te nemen in de film. Enkele tekenaars hebben de voorbije dagen getuigd dat ze hebben moeten strijden om haar in Encanto te houden. Niet alleen haar superkracht, maar ook het door haar gezongen lied Surface pressure zijn twee van de belangrijkste troeven van de film, zo blijkt nu.

Luisa staat links op dit beeld uit de film. 

Luisa staat links op dit beeld uit de film. ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie