Home-invasion in Sint-Amandsberg: dochters (16 en 20) waren alleen thuis

 

 ©  mhb-Mediahuis

In Sint-Amandsberg heeft zaterdagavond een home-invasion plaatsgevonden. De bewoners van de villa in de Johannes Hartmannlaan werden gekneveld, twee verdachten konden worden opgepakt.

gjs

Rond 19.25 uur kwam de oproep binnen bij de politie. Daar werd melding gemaakt van een home-invasion, waarbij bewoners van de woning gekneveld werden. “In de omgeving van de woning hebben we één verdachte kunnen aantreffen en oppakken”, zegt Bart De Cocker, woordvoerder van de Gentse politie. “Daarna hebben we verder gezocht en hebben we een voertuig aangetroffen dat in aanmerking kwam. De bestuurder daarvan hebben we ook gearresteerd.”

Het Gentse parket bevestigt zondag dat er aanwijzingen zijn dat de twee verdachten verantwoordelijk zijn voor de home-invasion. “Ze worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, zegt het parket.

De twee inbrekers deden zich voor als pakjesbezorgers en alleen de twee dochters van het gezin – 16 en 20 jaar oud – waren thuis op het moment van de feiten. Een van hen zou zijn aangevallen met traangas toen ze de deur opendeed. De jonge vrouwen konden hun ouders wel alarmeren, waardoor die snel naar huis kwamen. Toen de inbrekers dat hoorden, sloegen ze op de vlucht.

De vader van het gezin wilde zondag alleen kwijt dat hij het hier niet bij gaat laten: “Mijn dochters zijn sterk onder de indruk van de feiten. Hun gezondheid is het allerbelangrijkste. We hebben al een advocaat in de arm genomen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie