Drievoudige olympische kampioene Jorien ter Mors (32) zet plots en per direct een punt achter haar carrière: “Vuur is gedoofd”

 

 ©  REUTERS

De Nederlandse schaatsster Jorien ter Mors zet een punt achter haar schaatscarrière. De drievoudig olympische kampioene maakte dat zondag bekend op de slotdag van de NK sprint, haar laatste toernooi.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“De laatste meter vandaag tijdens het NK sprint. Na meer dan zestien jaar op internationaal niveau bij de senioren te hebben gestreden op twee verschillende disciplines is dit het einde van mijn carrière en een start van een heel mooi nieuw begin”, aldus de 32-jarige schaatsster van Team IKO, waar ze de voorbije twee seizoenen ploegmate was van Bart Swings.

“Het echte vuur om te strijden voor het hoogst haalbare is gedoofd. Ik ben en blijf de schaatssport heel mooi vinden en doe het nog met liefde. Op top niveau moet ook de drive er zijn om alles te geven. Die is er niet meer. Komende dagen, weken zal ik jullie meenemen in een memory lane van mijn carrière. Ik wil iedereen bedanken die mij de afgelopen jaren gesteund hebben. Onder andere sponsoren, trainers, teamgenoten en andere stafleden. Teveel namen om te noemen van alle teams. Ook alle fans die mij altijd hebben aangemoedigd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ter Mors veroverde olympisch goud op de 1.500 meter en op de ploegachtervolging bij de Spelen van 2014 in Sotsji. Vier jaar later bij de Spelen van Pyeongchang won ze goud op de 1.000 meter. Ook veroverde ze in Zuid-Korea brons in het shorttrack met de aflossingsploeg. Ter Mors was daarmee de eerste vrouwelijke olympiër die op dezelfde Winterspelen medailles won in twee verschillende disciplines.

De schaatsster wist zich niet te plaatsen voor de Spelen van volgende maand in Peking.

Aangeboden door onze partners