Brand of Vos? Hollandse vrouwen zijn er klaar voor

Volgt Lucinda Brand zichzelf op als wereldkampioene veldrijden of wint Marianne Vos acht (!!) jaar na Hoogerheide haar achtste wereldtitel in het veld? Beide dames bewezen dit weekend klaar te zijn voor de opdracht.

Als winnares van de wereldbeker stond Brand zaterdag voor een belangrijkere opdracht dan zondag. In Hamme stond immers de leidersplaats in de X20 Badkamers Trofee op het spel. Brand deed wat ze moest en smeerde Denise Betsema een kleine halve minuut aan de been. Brand neemt de leiding over van Betsema en lijkt op weg naar eindwinst in de drie klassementen.

De laatste generale repetitie op zondag was dan weer een kolfje naar de hand van een sterke Marianne Vos. Op de locatie waar ze in 2014 haar laatste wereldtitel in het veld veroverde, speelde de Nederlandse met de concurrentie. Kanttekening! Vos reed niet op zaterdag en stond met frissere benen aan de start. “Ik vertrek alvast met een goed gevoel richting de Verenigde Staten”, aldus de winnares. “Maar het WK is een andere wedstrijd waar iedereen weer met gelijke kansen aan de start staat.”

En Brand? “Als dit mijn laatste wedstrijd was in de regenboogtrui, dan heb ik er toch van genoten”, aldus de uittredend wereldkampioene. Bij de beloften lijkt het er meer en meer op dat Puck Pieterse volgend weekend de te kloppen vrouw zal zijn.(gvdl)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie