Franse twintiger ontsnapt aan 35 verkeersboetes omdat ze niet wist hoe trajectcontrole werkt

 

 ©  BELGAIMAGE

Liefst 35 snelheidsovertredingen beging een Franse twintiger, en toch komt ze er zonder straf van af. Ze wist immers niet hoe trajectcontroles werken, en ontsnapt zo aan in totaal 2.600 euro aan boetes. Dat schrijft L’Est Républicain.

gjs

Suzy Colombani heet ze, de 22-jarige Française die tussen oktober 2020 en maart 2021 35 keer betrapt werd op te snel rijden door de trajectcontrole op de RN57 in Mercureaux. Goed voor in totaal 2.600 euro aan boetes.

Maar afgelopen week kwam heuglijk en verrassend nieuws voor Colombani: na de situatie aangevochten te hebben, moet ze het bedrag niet betalen en mag ze ook de punten op haar rijbewijs behouden. Dat besliste de politierechter in Besançon.

De jonge vrouw kwam met de schrik vrij omdat ze alle overtredingen op hetzelfde traject had begaan en het dus geloofwaardig klonk toen ze uitlegde dat ze niet wist hoe trajectcontroles werken. Die berekenen je snelheid op basis van de momenten waarop je op het begin- en eindpunt voorbijrijdt, maar dat wist Colombani naar eigen zeggen niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Frankrijk

Video

Keuze van de redactie