Woning onbewoonbaar verklaard na brand

 © BFM

Brasschaat -

In de Bergstraat in Brasschaat heeft zondagmiddag een woningbrand gewoed. het vuur was ontstaan in het achtergebouw van het pand en richtte heel wat schade aan. De woning werd tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Niemand raakte gewond.

nelo

Rond 12.30 kreeg de brandweer van Brandweer Zone Rand een oproep van een woningbrand in de Bergstraat in Brasschaat. Het zou gaan om een accidentele brand die ontstaan is in het achtergebouw van de woning. De bewoners waren op dat moment niet aanwezig. Het waren uiteindelijk de buren die het geluid van het geactiveerde brandalarm opmerkte en rook uit de achterkant van het gebouw zagen komen.

Bij aankomst van de brandweer was het vuur al overgeslagen naar de eerste verdieping. Door de snelle tussenkomst bleven de naburige woningen gevrijwaard. De woning liep heel wat rookschade op en werd tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

 

 © BFM

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van D. F. tegen Nieuwsblad.be ongegrond verklaard. Het artikel gaat over een woningbrand in Brasschaat. Klaagster had aan de fotograaf gevraagd om geen beelden te maken. Hoe dit contact precies is verlopen, kan de Raad niet uitmaken. Maar klaagster betwist niet dat de fotograaf zichzelf heeft bekendgemaakt als fotograaf van Gazet van Antwerpen (zusterkrant van Het Nieuwsblad). De beelden zijn gemaakt vanop de openbare weg en tonen brandweerwagens, brandweerlui, een politieauto, de gevel van het huis en de afgezette straat. Klaagster zelf of haar familieleden komen niet in beeld en hun naam wordt niet vermeld. Het artikel bij de beelden is zakelijk en beschrijvend. Ondanks de vraag van klaagster als slachtoffer van de brand is de Raad van oordeel dat het beroepsethisch geoorloofd is om op deze manier verslag uit te brengen over de brand, inclusief de publicatie van de beelden.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio