Politievakbond kwaad na nieuw geweld tegen agenten op coronabetoging in Brussel: “We zijn de pispaal van de maatschappij”

Politievakbond NSPV is “enorm kwaad” nadat er zondag tijdens de coronabetoging in Brussel opnieuw geweld gebruikt is tegen de agenten. “Elke dag wordt duidelijk dat de politie de pispaal is van wat er verkeerd loopt in dit land”, aldus NSPV-woordvoerder Carlo Medo aan VRT Nws. “Ronduit schandalig”, zo reageert ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

mtmBron: VRT

Op het einde de coronabetoging in Brussel, waaraan zondag ruim 50.000 mensen uit heel Europa deelnamen, keerden enkele honderden relschoppers zich tegen de aanwezige politiemacht. Op videobeelden is onder meer te zien hoe agenten werden bekogeld met stenen, vuilniscontainers en ijzeren hekken.

LEES OOK. Organisator coronabetoging Brussel: “Kleine groep relschoppers verpest het voor duizenden anderen”

“We zitten in een enorme polarisering”, zo reageert Carlo Medo van politievakbond NSPV. “De politie mag daar echt niet het slachtoffer van worden. Elke dag wordt duidelijk dat de politie de pispaal is van wat er verkeerd loopt in dit land.”

Premier Alexander De Croo (Open VLD) schreef zondagavond al op Facebook dat de betrokken relschoppers “vervolgd zullen worden”. “Vrijheid van meningsuiting is een van de fundamenten van onze samenleving. Iedereen is vrij om zijn mening te geven. Maar onze samenleving zal blind geweld nooit aanvaarden, zeker niet tegen onze ordediensten”, zo luidde het onder meer.

Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft boos gereageerd op Twitter. “Ronduit schandalig dat politiemensen die anderen proberen te beschermen, zelf het mikpunt van geweld worden. Dit is geen manifestatie meer, maar bruut geweld.”

LEES OOK. Kinderen, ballonnen en gezang: coronabetoging begon vredig volgens plan, tot relschoppers daar anders over beslisten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen