Vijftiende opeenvolgende zege voor ‘Dream Team’ Ekaterinburg: Emma Meesseman wint met “zeventiger” in Russische PBL

 

 ©  Anadolu Agency

Emma Meesseman liet met haar team Ekaterinburg in de Russische PBL een opmerkelijke uitslag noteren. Ekaterinburg won immers met een “zeventiger” (40-112) bij Spartak Noginsk. Zowel in de PBL als in de Euroleague is Ekaterinburg dit seizoen nog ongeslagen en is dan ook zeg maar het “Dream Team” van het mondiale vrouwenbasketbal.

Patrick Ceulemans

Dat Ekaterinburg met zijn mega-budget het laatste decennia het vrouwenbasketbal met dertien opeenvolgende titels in Rusland en vier in de Euroleague domineert is duidelijk. Deze campagne is het verschil met de tegenstand echter nog groter geworden. Zeker in de Russische PBL walst Ekaterinburg dan ook over de tegenstand. Naast Emma Meesseman pakt het team met supersterren als de Spaanse Alba Torrens, Jonquel Jones (Bahamas, MVP van de WNBA), de Russin Maria Vadeeva en Amerikaanse vedetten als onder meer Brittney Griner, Alexandria Bentley, Courtney Vandersloot en Breanna Stewart uit.

Dat resulteerde afgelopen speeldag in een ongeziene uitslag. Emma Meesseman (11 punten, 7 rebounds, 3 assists) zegevierde met Ekaterinburg met maar liefst 40-112 van Sparak Noginsk. Meteen de vijftiende opeenvolgende overwinning in de Russische PBL voor dit “Dream Team”. In de Euroleague kent Ekaterinburg wat meer “tegenstand”, maar telt het ook al een 11 op 11. De teller staat dan ook Europees en nationaal op maar liefst 26 (!) op 26.

Andere Belgen

Nog in de Russische PBL verloor collega Belgian Cat Kyara Linskens (11 punten, 9 rebounds, 1 assist) met Nadezhda Orenburg met 66-74 van Dynamo Kursk. In de Spaanse Lega Femenina won Antonia Delaere (8 punten, 1 rebound) met Zaragoza met 72-74 van Gran Canaria. Zaragoza prijkt met 11 op 18 op een knappe vierde stek. Serena-Lynn Geldof (2 punten, 3 rebounds) zegevierde met Promete met 75-70 van Araski. In de Duitse DBBL was er een 78-69 nederlaag voor Hanne Mestdagh (6 punten) met Saarlouis en versus Rheinland.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Emma Meesseman

Video

Keuze van de redactie