Familie in zak en as na dood Jarne (23) die met wagen tegen boom crasht: “Je kon altijd op hem rekenen”

Roeselare -

De 23-jarige Jarne Parmentier verongelukte dinsdagochtend omstreeks 11 uur op de Meiboomlaan in Roeselare. De jongeman werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Rumbeke gebracht maar overleed daar kort daarna aan zijn verwondingen. “Je kon altijd op Jarne rekenen, ik kon me geen betere broer voorstellen”, zegt Nills Parmentier.

Bert Feys

Jarne Parmentier was dinsdagochtend rond 11 uur met zijn Peugeot op weg in de Meiboomlaan toen het ter hoogte van de parking van drukkerij Roularta helemaal fout liep. De jonge Roeselarenaar verloor op een recht stuk weg de controle over het stuur van zijn voertuig. De Peugeot belandde rechts naast de weg.

De wagen raakte daarbij een boom, de ravage was enorm. De Peugeot kwam helemaal rond de boom te liggen. Omstaanders schatten onmiddellijk de ernst van de situatie in en contacteerden de hulpdiensten. Onder ander de brandweer en een mugteam snelden ter plaatse. De brandweer kreeg snel de deur van de wagen open, het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd. De 23-jarige Roeselarenaar werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis in Rumbeke. Kort na het ongeval overleed hij daar aan zijn verwondingen.

Peter van kindje

De verslagenheid bij de familie van het slachtoffer is groot. Zij neemt afscheid van een graag gezien en gewaardeerd familielid. “Jarne was iemand die er altijd voor iedereen was”, zegt zijn oudere broer Nills. “We konden altijd op hem rekenen. Ik kon me geen betere broer voorstellen.” Nills en Jarne hadden een hechte band. “Jarne was zelf peter van ons kindje.” (Lees verder onder de foto)

Dinsdagavond vond op de plaats van het ongeval een wake plaats. 

Dinsdagavond vond op de plaats van het ongeval een wake plaats. ©  Stefaan Beel

De Roeselarenaar was vrijgezel en aan de slag bij de firma Dovy Keukens. Ook daar reageren ze geschokt op wat er gebeurd is. “Ons medeleven gaat uit naar de familie”, luidt het. “We zullen dit in alle sereniteit met de collega’s bespreken.”

Twee uur afgesloten

Na het ongeval bleef een gedeelte van de Meiboomlaan ruim twee uur afgesloten voor het verkeer. Het parket stelde een deskundige aan om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Omstreeks 13.30 uur werd de Peugeot weggetakeld en werd de Meiboomlaan weer opengesteld voor het verkeer.

Dinsdagavond vond op de plaats van het ongeval een wake plaats. Een dertigtal mensen kwam er samen om Jarne te gedenken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie