Vlaams Belang-Kamerlid vergelijkt coronapas met jodenster : “Om te kotsen”

© De Kamer

Vlaams Belang-Kamerlid Dominiek Sneppe heeft de coronapas tijdens een debat in de Kamer vergeleken met een jodenster. “Om te kosten”, reageerde Kamerlid Catherine Fonck op de uitspraken. “Dat vind ik verschrikkelijk.”

jvhBron: BELGA

Sneppe maakte de vergelijking dinsdag tijdens een minidebat in de commissie Gezondheid over de coronabarometer. De vergelijking komt niet geheel uit de lucht gevallen: ze dook al op tijdens coronamanifestaties.

Kamerlid Catherine Fonck (CDH) is niet te spreken over de vergelijking. “Om te kotsen”, klonk het. Fonck had het ook over “een totaal gebrek aan respect voor het lijden van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog”, maar ook voor de wetenschappelijke inzet van de vaccins, waarmee duizenden levens zijn gered.

“Net in de week waarin het parlement de Internationale Dag voor de Herdenking van de Holocaust in ere houdt, zijn dergelijke uitspraken des te pijnlijker”, reageerde ook N-VA-Kamerlid Michael Freilich. “Mijn eigen familie werd in Antwerpen en Brussel tijdens de oorlog gedwongen om een gele ster te dragen. Voor mij is dat een symbool van vervolging, rassenhaat en uiteindelijk genocide. Ik zou het dan ook waarderen dat we geen parallellen trekken, en dat mevrouw Sneppe zich beter informeert.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Coronavaccin

Video

Keuze van de redactie