Dossier aangeboden door FOD Economie.

Gelieve niet te sollen met deze grootmoeder: Jean (73) lokt oplichter naar haar huis om hem te laten arresteren

 © CBS

Een Amerikaanse grootmoeder was niet van plan zich te laten oplichten toen ze een bizar telefoontje kreeg. Met succes: nadat ze de man naar haar huis lokte, belde ze de politie om hem te komen oppakken. “Ik dacht: gotcha!”

jvhBron: People

Toen Jean, een 73-jarige grootmoeder uit Seaford nabij New York, een bizar telefoontje van haar “kleinzoon” kreeg, wist ze dat iemand haar probeerde op te lichten: de man aan de andere kant van de lijn die zich voordeed als haar kleinzoon, beweerde dat hij opgepakt was voor rijden onder invloed en geld nodig had om zijn borg te betalen. Alleen heeft Jean geen enkele kleinzoon die oud is genoeg om te rijden.

“Ik wist dat hij me probeerde op te lichten. En ik wist dat dat niet zou lukken”, aldus de vrouw. Ze probeerde de oplichter namelijk te overtuigen om naar haar huis te komen. “Ik zei hem dat ik geld in huis had, en stelde voor dat hij het zou komen ophalen. Ik dacht dat hij nooit zo dom zou zijn, maar dat was verkeerd gedacht: hij trapte er met beide voeten in.”

De vrouw stak vervolgens een paar papieren zakdoekjes in een enveloppe, belde de politie, en wachtte. Toen de oplichter aan haar huis opdook, lag de politie hem verdekt op te wachten. Jean kon vanop haar terras toekijken hoe de agenten de man in haar voortuin arresteerden. Joshua Estrella Gomez (28) wordt nu beschuldigd van poging tot oplichting.

“Ik dacht: gotcha!”, aldus Jean. “Maar ik hoop ook dat andere mensen hier een les uit trekken. Zoveel mensen trappen hier wel in.”