Philippe Gilbert voert zondag leger van dertigtal Belgen aan in Grand Prix Cycliste La Marseillaise

 

 ©  BELGA

Met de Grand Prix Cycliste La Marseillaise opent zondag het Franse wegseizoen diep in het zuiden van het land. In Château-Gombert komen dit keer een dertigtal landgenoten aan de start.

Hugo Coorevits

Met Lotto-Soudal en Intermarché – Wanty Gobert (Baptiste Planckaert) zijn er twee Belgische WorldTourteams aangekondigd, aangevuld met een volledig Vlaamse selectie bij Sport Vlaanderen-Baloise (Arne Marit) en Bingoal – Pauwels Sauces WB (Milan Menten). Het is van 2016 dat met Dries Devenyns (toen nog voor het opgedoekte IAM Cycling) een landgenoot er won vóór Thibaut Pinot, de Frans chouchou die dit keer opnieuw in La Marseillaise het seizoen opent. De jongste vijf jaar was er telkens een Fransman aan het feest.

Opvallend is ook dat veteraan Philippe Gilbert deze Franse eendagskoers nog niet op zijn palmares heeft staan. Het is ook pas zijn vierde deelname. Zestien jaar geleden werd hij er in de Franse havenstad tweede achter de Australiër Baden Cooke die toen voor Unibet.com reed, de ploeg van Hilaire Van der Schueren. Nu ook opnieuw was La Marseillaise (een 1.1.-wedstrijd van de Europe Tour) niet voorzien op het koersprogramma van Philippe Gilbert, maar te elfder ure besliste na zich een paar dagen minder te hebben gevoeld om de Challenge Mallorca te skippen voor de voorbereidingskoers waar hij vanuit Monaco met de auto heen kan. (hc)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Philippe Gilbert

Video

Keuze van de redactie