64 nieuwe namen: affiche van Rock Werchter zo goed als rond, tickets bijna uitverkocht

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  Koen Bauters

De line-up van Rock Werchter is vrijdag aangevuld met 64 nieuwe namen. Daarmee is de affiche zo goed als klaar, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. De ticketverkoop loopt ondertussen vlot: negentig procent van de tickets zijn uitverkocht.

jvhBron: BELGA

Bij de 64 nieuwe artiesten en groepen zijn bekende namen als Rag’n’Bone Man, Lianne La Havas, First Aid Kit, Leon Bridges, Anne-Marie en Michael Kiwanuka. Ook Belgische gevestigde waarden als Bazart, Balthazar, Lost Frequencies en STIKSTOF vullen de affiche aan.

Eerder was al bekend dat headliners Pearl Jam, Metallica, Imagine Dragons en Red Hot Chili Peppers afzakken naar de wei van Werchter. De groep Queens of The Stone Age zou normaal gezien op vrijdag 1 juli spelen, maar wegens een wijziging in hun tourplannen moeten zij hun concert afzeggen.

“De puzzel is zo goed als gelegd, we zijn trots op dit programma”, zegt organisator Herman Schueremans. “De editie 2022 zal bijzonder worden. Artiesten kijken er erg hard naar uit om eindelijk weer te kunnen optreden. En ook bij de fans is de goesting groot.”

Ticketverkoop

De ticketverkoop gaat ondertussen aan een rotvaart verder. De teller staat op 135.000 verkochte tickets, wat gelijk staat aan negentig procent van de beschikbare tickets. Dagtickets voor vrijdag 1 en zondag 3 juli zijn uitverkocht. Combitickets en dagtickets voor de andere dagen zijn nog in beperkte mate te koop via www.ticketmaster.be.

Rock Werchter gaat dit jaar door van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Rock Werchter

Video

Keuze van de redactie