Golfer Thomas Pieters klimt naar vijftiende plaats in Dubai, Detry en Colsaerts out

 

 ©  AP

Met een tweede ronde van 69 slagen heeft Thomas Pieters dertien plaatsen winst gemaakt in de Dubai Desert Classic. Hij staat nu vijftiende.

belgaBron: BELGA

De Antwerpenaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte op zijn eerste hole een birdie weg maar moest vervolgens een bogey incasseren. Op de holes veertien, vijftien en achttien vielen er drie birdies. Vooral de birdie op de vijftiende hole, een 174 meter lange par-3, was van hoog niveau. Zo lukte hij een birdie putt van pakweg dertien meter. Op de eerste hole ging Pieters in de fout, maar hij zette die recht met een birdie op hole twee. 

Met zijn totaalscore van 139 slagen (vijf onder par) telt de nummer 31 van de wereld,  vorige zondag nog de primus op het Abu Dhabi Championship, zes slagen meer dan de Zuid-Afrikaan Justin Harding. Die neemt alleen de leiding waar en twee slagen voorsprong telt op de Engelsman Tyrrell Hatton. 

Voor Thomas Detry en Nicolas Colsaerts zit het toernooi erop. Detry, die na zijn eerste ronde van 76 slagen dag een afsloot op de 113de stek, lukte een tweede ronde van 71 slagen. Met zijn totaal van 147 slagen en een gedeelde 88ste plaats telde hij twee slagen te veel om de cut te halen. Colsaerts strandde na ronden van 76 en 77 slagen op de 125ste plaats.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Thomas Pieters

Video

Keuze van de redactie