Testen met de ‘mixed relay’ op WK Fayetteville: Alicia Franck eindigt met België op derde plaats

De Belgische delegatie,  na vier rondjes al op het podium in Fayetteville

De Belgische delegatie, na vier rondjes al op het podium in Fayetteville © sporza

Lochristi -

Een voorsmaakje van het wereldkampioenschap veldrijden kon u vrijdagavond al beleven. Bij wijze van test werd er een mixed relay gereden met telkens vier renners van zes landenteams. Alicia Franck mocht mee testen en werd met Daan Soete, Kiona Crabbé en Niels Vandeputte derde op zeven deelnemers.

Geen officiële wedstrijd maar een leuke opwarmer voor wie naar koers en nog meer veldrijden snakt. Alicia Franck was vooraf ontspannen en enthousiast: “zo snel mogelijk rijden”, vertelde ze op Sporza. Briek Schotte wist het ook al. Daan Soete, haas in de start, ging er al meteen vandoor en flitste na zeven minuten al over de finish. Kiona Crabbé was na 3,2 km aan de beurt en moest al vlug een paar plaatsen toegeven. Alicia mocht het figuurlijke stokje als derde overnemen en kreeg al vlug de Amerikaanse Honsinger achter haar aan.

Toch al een podium voor Alicia Franck in Fayetteville

Toch al een podium voor Alicia Franck in Fayetteville © Sporza

Uiteindelijk loste Alicia Franck af op de vierde stek en had ze wat van de Belgische achterstand afgeknabbeld. Niels Vandeputte mocht de klus op het einde klaren. Italië haalde het in de ‘mixed relay’ voor een van de twee Amerikaanse teams, België werd derde. Een teleurstelling, want vooraf waren we de favoriet voor deze kleine wielertest.

(ghl)
Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio