Acteur Kurt Defrancq was enige kandidaat om Gentse kerk nieuwe toekomst te geven

Acteur Kurt Defrancq heeft verregaande plannen met de Sint-Martinuskerk in Baarle-Drongen. ©  ID Lieven Van Assche / ISOPIX

Baarle -

De oprichting van een rusthuis voor kunstenaars in de Sint-Martinuskerk van Baarle-Drongen komt dichterbij. De stichting van acteur Kurt Defrancq was de enige kandidaat na een oproep van de Stad Gent, die het voorstel nu in detail bekijkt.

Fien Lakiere

De plannen van acteur Kurt Defrancq, die we vooral kennen als Eric uit Thuis, waren al even bekend. Hij wil in de voormalige kerk assistentiewoningen inrichten voor kunstenaars op leeftijd. Uit een vraag van gemeenteraadslid Jef Van Pee (CD&V) aan bevoegd schepen Sami Souguir (Open VLD) blijkt dat de Stichting Kurt Defrancq zich als enige kandidaat heeft gesteld voor een nieuwe invulling van de kerk.

Defrancq diende drie verschillende plannen in voor de kerk, de pastorie en een eventuele nieuwbouw. “De stadsdiensten onderzoeken de verschillende voorstellen nu meer in detail en bekijken wat haalbaar is”, zegt Souguir. Wanneer de definitieve beslissing valt, is nog niet duidelijk.

LEES OOK.Acteur Kurt Defrancq realiseert Belgische primeur in Baarle-Drongen: rusthuis voor kunstenaars