Mik Simons genomineerd voor drie Belgian Travel Blog Awards, stemmen kan nu

Mik met zijn 4x4 op Fraser Island, een verhaal waarvoor hij genomineerd werd. ©  Mik Simons

Malle, Zoersel -

Mik Simons (33) uit Malle, die al drie jaar op wereldreis is waarvan de laatste twee jaar in Australië, heeft met zijn nieuwe reisblog drie nominaties beet voor de Belgian Travel Blog Awards. “Meer dan ik had durven dromen”, zegt de reisinfluencer en globetrotter. “Mijn nieuwe reisblog en website miksimons.com staan nog maar enkele weken online.”

Kristin Matthyssen

Op 22 oktober 2018 vertrokken Mik en zijn toenmalige vriendin op wereldreis. Door de pandemie werden hun plannen in het honderd gestuurd, maar die speciale omstandigheden droegen er wel toe bij dat Mik zijn visum om in Australië te mogen verblijven kon verlengen. Intussen reist hij rond met zijn nieuwe vriendin Nao, die ook af en toe op zijn foto’s opduikt. “Die nominaties komen op een goed moment, want eind deze maand opent Australië opnieuw de grenzen en zal het toerisme hier waarschijnlijk weer op gang komen”, zegt Mik.

Mik Simons dobberend met zijn vriendin. ©  Mik Simons

Mik is genomineerd in drie categorieën: best city trip, best adventure story en audience choice awards. The best city trip gaat over hoe je Melbourne in vijf dagen het best kan ontdekken qua marktjes, gebouwen, kunst maar ook koffiebars en eethuizen.

“In juni 2021 ging Melbourne in lockdown. Omdat ik met mijn 4x4 niet op een camping mocht staan, heb ik toen bijna vijf weken vastgezeten op een hotelkamer. De ideale periode om mijn nieuwe reisblog vorm te geven en te brainstormen over nieuwe artikels. Sinds september staat de blog online, maar pas op 19 december deelde ik dat op sociale media. Het was dus heel kort dag om toch al vier artikels in te sturen voor de Belgian Travel Blog Awards. Ik was dan ook verrast dat ik met twee artikels een nominatie in de wacht sleepte, en zo meteen ook meedoe voor de audience choice awards.”

Zijn citytrip gaat over vijf dagen Melbourne, maar het is een stad waar Mik bijna drie maanden gewoond heeft. “Dus ik ken er heel veel leuke plekjes en dagtrips. Voor ‘the best adventure story’ nomineerde de jury mijn 4x4-avontuur op Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Ik zat er drie dagen in de jungle en reed over het strand om de ongereptheid te ontdekken.”

Mik Simons met Nao. ©  Mik Simons

In de categorie ‘social post-image of the year’ moest de Malse Aussie het afleggen tegen sterkere kandidaten. “Mijn favoriet daar is Michiel Pieters. Het is een award die zeker nog op mijn verlanglijstje staat. Onlangs won ik wel twee awards, onder meer voor landscape, in de wedstrijd ‘photographer of the year’, waaraan drieduizend amateurfotografen deelnamen.

Stemmen kan via www.belgiantravelblogawards.be, www.miksimons.com of www.instagram.com/miksimons_photography. De liveshow voor de uitreiking is op 18 maart. “De concurrentie is zwaar, want Hetisdemerckx, A long came an elephant and World Wanderista zijn ook fantastische reisblogs”, zegt Mik vanuit Australië.

Mik Simons met Nao. ©  Mik Simons

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus