Tim Declercq mist voorjaarskoersen door hartprobleem: “Fiets moet enkele weken aan de kant”

 ©  BELGA

Quick-Step Alpha Vinyl moet het zonder Tim Declercq stellen tijdens de voorjaarskoersen. De 32-jarige West-Vlaming kampt met een ontsteking aan het hartzakje en moet enkele weken rusten. “Maar dat heeft geen negatieve effecten op lange termijn”, stelt Declercq gerust op sociale media.

Jonas Withouck

Tim Declercq heeft de kampen met pericarditis, een ontsteking van het hartzakje. Die ontsteking kan ontstaan door een virus, een griep of een bacterie. Na de Saudi Tour begin deze maand testte Declercq nog positief op het coronavirus.

“Ik begon goed aan het seizoen ik voelde mij helemaal klaar, maar een paar uur na de eerste rit in Algarve voelde ik me heel slecht”, schrijft Declercq op Instagram. “We wisten niet meteen wat het was, maar later kreeg ik de diagnose van pericarditis.”

Grote gevolgen voor de gezondheid of de carrière van Declercq zullen er niet zijn. “De symptomen zijn weg nu en het heeft geen negatieve effecten op lange termijn. Maar we volgen het doktersadvies. De volgende weken moet de fiets enkele weken aan de kant. Ik zal mijn ploegmaats van The Wolfpack aanmoedigen met een (figuurlijk) bloedend hart omdat ik mijn geliefde klassiekers moet missen. We proberen om sterker dan ooit terug te komen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen