Voorlopige bestelstop voor meerdere hybridemodellen van Volkswagen door chiptekort

 ©  Swen Pförtner/dpa

Aanhoudende problemen door de wereldwijde chiptekorten en met de toelevering van andere onderdelen nopen het Duitse autoconcern Volkswagen tot het invoeren van een voorlopige bestelstop voor meerdere modellen met hybride aandrijving. Dat bericht het Duitse persagentschap dpa op gezag van bronnen bij de concessiehouders en het wordt bevestigd door het bedrijf.

ltoBron: BELGA

Woensdag zullen “alle momenteel beschikbare” plug-inhybrideversies van de Golf, Tiguan, Passat, Arteon en Touareg voorlopig voor het laatst besteld kunnen worden. Maar voor die nog bestelde exemplaren kan een levering dit jaar niet meer gegarandeerd worden.

Volgens Volkswagen is de interesse in hybridewagens groot en zijn de productiemogelijkheden ontoereikend. Klanten moesten daardoor al rekening houden met erg lange wachttijden. Ook andere autobouwers hebben de bestelmogelijkheden al verminderd. Volkswagen noemt ook de oorlog in Oekraïne als reden voor de vertragingen aangezien er vanuit Oekraïne immers zogenaamde kabelbomen worden aangeleverd.

LEES OOK. 353 miljoen euro in het water: schip met 4.000 peperdure wagens staat nu al week in brand (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen