Gepensioneerde commissaris fietst iedere dag voor Ihor

Patrick Termont (rechts) met een sympathisant op de Kwaremont tijdens een van zijn dagelijkse fietstochtjes voor Oekraïne.  ©  if

Zevergem -

Jaren lang coördineerde politiecommissaris Patrick Termont (66) de veiligheid op de wedstrijden van AA Gent. Nu hij gepensioneerd is, fietst hij iedere dag centjes bij elkaar voor de Oekraïens-Gentse verpleger Ihor Vitenko.

“Ik was zo aangedaan van het verhaal van Ihor (Vitenko, verpleger in AZ Sint-Lucas) die zijn veilige Destelbergen verliet om in zijn vaderland mee te helpen Oekraïense gewonden te verzorgen dat ik besloot iets voor die man en zijn land te doen”. Zo kwam Patrick Termont op het idee om zijn dagelijkse fietstocht van 75 à 80 kilometer vanuit zijn woonplaats Zevergem te linken aan sponsoring. “Wie de slachtoffers van Oekraïne wil helpen, betaalt voor iedere fietskilometer die ik tot eind april zal afleggen één eurocent.”

Actie van de kleine man

Patrick schat dat hij tegen dan ongeveer 2000 kilometer zal hebben gereden. “Dat betekent dus 20 euro voor iedere sympathisant. Patrick benadrukt dat zijn actie er een is “van de kleine man”. “Ik wou absoluut dat het geld niet terecht kwam bij een grote organisatie zoals het Rode Kruis maar integraal wordt overgemaakt aan Igor, die zich overigens zelf lid heeft gemaakt van mijn actie.”

Inschrijven kan via de Facebookpagina Strava Oekraina Sponsors