Nieuw bos voor Nieuwen Bosch: honderden ‘kleine helden’ openen nieuwe, groene speelplaats

 ©  fvv

Gent -

Feest op basisschool Nieuwen Bosch in de Tweebruggenstraat. De school opende maandag een nieuwe, groene speelplaats. Die werd plechtig ingehuldigd met een ‘heldenparade’.

Max Dedulle

De honderden leerlingen kwamen maandag niet in hun gewone kleren naar school. Allemaal waren ze verkleed als draken, ridders, voetballers, lieveheersbeestjes of een ander personage uit hun lievelingsboeken. Zo openden ze hun nieuwe speelplaats in stijl.

De voormalige kloostertuin op de site onderging de afgelopen maanden een metamorfose. Glijbanen, schommels, een touwenparcours en zelfs een ‘wilgenhut’, gemaakt door de leerlingen zelf. Alles is aanwezig om tussen de lessen door even uit te waaien of uit te rusten in het groen.

Een hele vooruitgang, zegt directeur Sylvie Van Severen. “Tot voor kort vonden onze pauzes plaats op een betonnen speelplaats. Maar veel van onze leerlingen hebben thuis geen tuin, dus willen we hen de kans geven om zich hier in het groen te amuseren. We hebben ook de middelen om les te geven in de buitenlucht. Volgens onderzoek is dat goed voor de concentratie en het leerproces.”

 ©  fvv

De school heeft een nieuwe, groene speelplaats. ©  fvv