Welgekomen nieuws voor Quick-Step Alpha Vinyl: Tim Declercq is weer koersfit en start in Dwars door Vlaanderen

 ©  BELGA

Tim Declercq staat woensdag aan de start van Dwars door Vlaanderen. ‘El Tractor’ zou normaal het ganse Vlaamse voorjaar uitzitten, maar keert nu dus vroeger dan verwacht terug.

Vincent Van Genechten

De vaste waarde in de voorjaarsploeg van Quick-Step Alpha Vinyl kreeg de voorbije weken een opeenstapeling van pech te verwerken. Na de Saudi Tour, waarin Declercq verrassend vierde werd en bergop met de besten mee kon, testte hij positief op het coronavirus. Declercq had dubbele pech, want als gevolg van deze besmetting kreeg hij ook nog eens te kampen met pericarditis, een ontsteking van een hartzakje.

Hierdoor moest hij twee weken verplichte rust inlassen en besliste hij om het hele Vlaamse voorjaar aan zich te laten voorbijgaan. Maar nu is ‘El Tractor’ dus sneller dan verwacht opnieuw koersfit. Hij is opgenomen in de selectie voor Dwars door Vlaanderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fabio Jakobsen is de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl. “Het parcours is volledig veranderd”, aldus ploegleider Tom Steels. “Het wordt een hectische koers, met veel heuvels en smalle wegen. Het kan dat we met een grote groep naar de finish gaan, maar er gaat veel aangevallen worden. We zijn blij dat Tim terug is na zijn ziekte. Hij heeft hard getraind. Yves Lampaert is ook aan de betere hand, dat toonde hij afgelopen zondag al.”

Selectie: Tim Declercq (BEL), Fabio Jakobsen (NED), Yves Lampaert (BEL), Stijn Steels (BEL), Jannik Steimle (GER), Zdenek Stybar (CZE), Bert Van Lerberghe (BEL)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen