Nu ook bevestigd: Netflix neemt komende zomer docureeks op in Tour de Fance, hoofdrol voor twee Belgische teams

 

 ©  BELGA

Komende zomer zal streamingdienst Netflix een documentairereeks opnemen in en over de Ronde van Frankrijk. Dat hing al een hele tijd in de lucht, maar is donderdag ook officieel bekendgemaakt. Acht wielerteams zullen van dichtbij gevolgd worden, waaronder de Belgische ploegen Quick-Step Alpha Vinyl en Alpecin-Fenix.

Jonas Withouck

“De serie zal bestaan uit acht afleveringen van 45 minuten en zal de acteurs in en rond de Ronde van Frankrijk van dichtbij volgen”, klinkt het in een officiële mededeling van Tourorganisator ASO. Eind deze maand begint Netflix al te filmen. “Vanaf eind deze maand zullen AG2R Citroën Team, Alpecin-Fenix, BORA-hansgrohe, EF Education-EasyPost, Équipe cycliste Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Team Jumbo-Visma en Team Quick-Step Alpha Vinyl gevolgd worden tot en met de Tour.”

Opvallende afwezige in bovenstaand lijstje: Team UAE van tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar. Naar verluidt wil de Sloveen zelf niet meewerken aan de serie.

Netflix en Tourorganisator ASO slaan de handen in elkaar met France Télévisions. De regisseurs van de nieuwe Netflix-documentaire over de Ronde van Frankrijk zullen dezelfde zijn als die van de razendpopulaire Formule 1-reeks ‘Drive-2-Survive’.

LEES OOK.Patrick Lefevere: “De koers kan het zich niet permitteren om neen te zeggen tegen een Netflix-documentaire”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Tour de France

Video

Keuze van de redactie