Stad Binche plant verschillende activiteiten voor vertrek van zesde etappe Tour de France

 

 ©  Maud Dupuy

Nadat het al een keer eerder vertrekstad was in de Ronde van Frankrijk in 2019, mag Binche het peloton opnieuw verwelkomen op donderdag 7 juli 2022 in het kader van het vertrek van de zesde etappe. Die zal afgewerkt worden tussen la Cité du Gille en Longwy in Frankrijk over een afstand van 220,5 kilometer. Het is meteen de langste etappe in de Tour 2022.

Bron: BELGA

De plaatselijke instanties hebben maandag verduidelijkt dat het startschot van het fictieve vertrek van de zesde etappe om 12u05 in de rue des Récollets gegeven zal worden, terwijl het reële vertrek vastligt om 12u15 op de nationale weg N55. De eerste kilometers van de dag leggen de renners af in Merbes-Le-Château, Erquelinnes, Beaumont, Erpion-Lacs de l’Eau d’Heure (Froidchapelle), Cerfontaine, Chimay en Couvin, alvorens ze het Franse Cul-des Sarts binnenrijden. 

Ter ere van het vertrek in Binche worden verschillende activiteiten georganiseerd waaronder een tentoonstelling “Binche en de Tour de France” (18/04-1/05), een “Ronde van Remco” in drie etappes (5, 6, 7/05), een dag “Festi Handisport” (20/05), een fietstocht tussen Binche en Longwy (5/06), een “Feest van de Tour” in Binche (6/06), een gastronomische wandeling (19/06), een evenement “Ladies Cycling” (26/06), een estafetteloop “Tour door het Centrum” voor de scholen en een fietstocht “Arenberg-Binche” (6/07).

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Tour de France

Video

Keuze van de redactie