Australische golfster ernstig toegetakeld door kangoeroe

Themabeeld ©  Shutterstock

Dat golf een gevaarlijke sport kan zijn, dat heeft een 69-jarige Australische ondervonden op de golfbaan van de Arundel Hills Country Club in Gold Coast (Queensland) toen ze werd aangevallen door een kangoeroe.

jvhBron: De Telegraaf

Het dier trapte de onfortuinlijke vrouw eerst onderuit, en stampte daarna nog een aantal keer op haar, meldt de lokale ambulancedienst. De vrouw werd naar een ziekenhuis gebracht, waar ze een aantal dagen moet herstellen van de aanval. “Ze is door de eerste trap omgevallen, daarna is er nog een aantal keren op haar gestampt”, zo vertelt het hoofd van de ambulancedienst Joel McEwan. Zo abrupt als de aanval startte, zo abrupt stopte het dier ook met stampen, draaide zich om, en hopte weer weg.

De vrouw is behoorlijk toegetakeld en liep wonden op in het gezicht, op haar hoofd, en op haar armen en benen. Ze was wel bij bewustzijn toen ze werd afgevoerd. De wond in haar gezicht moest gehecht worden.

Het is volstrekt onduidelijk waarom het dier de golfster aanviel. “Ze liep gewoon op de fairway in de richting van de green, toen het dier haar van de zijkant aanviel”, zegt McEwan. “Zonder waarschuwing, om 9 uur ’s morgens.”

Zeldzaam

Aanvallen door kangoeroes komen niet heel vaak voor, maar op golfbanen worden de dieren wel vaker gespot. In oktober vorig jaar ging een filmpje van amateurgolfster Wendy Powick viraal, waarop zij nieuwsgierig werd benaderd door een grote groep kangoeroes terwijl ze wil afslaan. Dat gebeurde overigens op dezelfde golfbaan.

De Australische golfbond heeft zelfs uitleg gegeven over wat er in de regels staat als een kangoeroe de golfer stoort.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen