Nafi Thiam overwoog WK 2022 laten schieten wegens rugproblemen (maar nu gaat het weer de goede kant op)

Nafi Thiam. 

Nafi Thiam. ©  BELGA

Nafi Thiam was serieus op de sukkel, zodanig dat de tweevoudige olympisch kampioene zevenkamp eraan dacht om het WK in 2022 komende zomer te laten schieten. Nu gaat het gelukkig voor haar weer de goede kant op.

“We wilden eerst meedoen aan een zevenkamp in mei (het officieuze WK meerkamp in Götzis, hjb) maar dat plan hebben we moeten laten varen wegens een eerder opgelopen rugblessure”, schrijft ze op haar Instagram. “De voorbije maanden waren mentaal en fysiek een uitdaging, omdat de pijn niet verdween. Ik kwam op een punt dat ik serieus twijfelde over mijn deelname aan het WK komende zomer.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Momenteel gaat het, gelukkig voor haar, beter. “Het gaat de goede kant op met mijn rug, ik ben dankbaar voor de goede medische zorgen in België en in het buitenland die ik kreeg. Ik heb er nu vertrouwen in dat ik klaar zal zijn en in vorm zal geraken voor de zevenkamp op het WK atletiek.” Het WK vindt plaats in Amerika, in juli. (hjb, mla)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Nafi Thiam

Video

Keuze van de redactie