Hockey Ereafdeling (M)

Florent Van Aubel zet voor het eerst stap naar het buitenland: “Deze uitdaging sprak me al langer aan”

Florent Van Aubel maakt de overstap van Dragons naar Pinoké uit Amsterdam.

Florent Van Aubel maakt de overstap van Dragons naar Pinoké uit Amsterdam. © BELGA

Florent Van Aubel gaat volgend seizoen aan de slag bij de Nederlandse topclub Pinoké en dat is heus wel opvallend nieuws. Op dertigjarige leeftijd zet de olympiër uit Sint-Denijs-Westrem voor de eerste keer de stap naar het buitenland.

Geert Stevens

“Ik kreeg de voorbije jaren enkele aanbiedingen toegereikt en eigenlijk was het altijd ook al een persoonlijke ambitie om ooit over de landsgrenzen in clubverband te spelen”, bekent Van Aubel. “Maar deze puzzelstukjes moeten ook in elkaar kunnen vallen. Twee jaar geleden zat ik heel dicht bij een overeenkomst met Rot-Weiss Keulen. Ik zou er dan samen met Vincent Vanasch gespeeld hebben. De coronapandemie stak daar echter een stokje voor. Nu wordt het dus Pinoké, een topclub in Amsterdam.”

Velen dachten dat het eerder richting Bloemendaal, die andere Nederlandse topclub, zou gaan. “Maar daar spelen er al twaalf internationals en zou ik één van de twaalf zijn. Bij Pinoké ligt dit anders en kan ik meer mijn stempel drukken. Het is een heel stabiele ploeg, die tweede eindigde in de Nederlandse competitie, achter Bloemendaal.”

Topcompetitie

Florent Van Aubel, die op vierjarige leeftijd hockey begon te spelen bij Indiana, heeft dertien seizoenen op de teller staan bij Dragons. Bij de Belgische topclub uit Brasschaat groeide hij uit tot een leider. De Gentse ‘tovenaar’ werd viermaal uitgeroepen tot ‘speler van het jaar’, speelde 260 keer voor de nationale ploeg en werd met de Red Lions, Europees, wereld- en Olympisch kampioen. Een mooiere carrière bestaat niet. “Om die reden betekent deze buitenlandse keuze een nieuwe uitdaging. En spelen in de Nederlandse competitie is toch ook wel de moeite. Het is een topcompetitie. En het feit dat ik er met Alexander Hendrickx en Sébastien Docker twee spelers van de nationale ploeg tref, heeft ook mee gespeeld in mijn keuze.” (gsg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio