Boomtown palmt opvallende nieuwe locatie in: “Gaan voor verjonging en vernieuwing”

De kiosk doet opnieuw dienst als hoofdpodium. 

De kiosk doet opnieuw dienst als hoofdpodium. ©  Boomtown

Gent -

Boomtown palmt tijdens de Gentse feesten voor het eerst zes dagen lang de Kouter in. De organisatie kiest in haar programmatie voor verjonging en vernieuwing.

Fien Lakiere

Zes dagen Boomtown, zes muziekgenres met uiteenlopende bands. De Kouter mag zich opmaken voor een goedgevulde festivaleditie deze zomer, na een kleinschalig festival in augustus vorig jaar. Net als toen doet de kiosk op de Kouter van 15 tot en met 20 juli dienst als hoofdpodium. Nieuw dit jaar is een derde podium in de inkomhal van de Opera.

“Naast het podium op de Kouter en de Handelsbeurs mogen we een klein podium zetten in het peristilium van de Opera, de imposante inkomhal van het gebouw”, zegt organisator Eric Smout. “We lieten daar zes Gentse collectieven zoals Oorworm en Vloedgolf vrij om jonge, beloftevolle artiesten te kiezen.”

Meer dj’s

Op de affiche internationaal en Belgisch talent: Naima Joris, Hailu Mergia, Salut C’est Cool, Kids With Buns, BLUAI, Borokov Borokov, DIRK … “We kiezen voor verjonging en vernieuwing, maar met bands die een breed publiek kunnen smaken”, zegt Smout. “Ouder publiek willen we zeker niet uitsluiten. Met Joan As Police Woman, Beak> en Stavroz hebben we bijvoorbeeld kleppers binnen hun genre.”

Er is indie en harde gitaren, maar ook hiphop en electronica. “Er is zeker plaats voor liveacts, maar daarnaast hebben we twee dagen dj’s geprogrammeerd”, zegt Smout. “In de Handelsbeurs doen we de laatste avond voor het eerst een soort afterparty tot 3 uur ’s nachts.”

De optredens op de Kouter en in de Opera zijn gratis, voor de Handelsbeurs moet je tickets kopen. www.boomtown.be

De organisatie kon een hele rij namen strikken voor op de affiche. 

De organisatie kon een hele rij namen strikken voor op de affiche. ©  Boomtown

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio