Verse sapjes en voedingssupplementen naast Sint-Annakerk: “Sporters kopen vaak zonder de juiste info”

Stephen Harrison en Arwa Ben Halima hebben net hun zaak Oje Nutrition geopend. 

Stephen Harrison en Arwa Ben Halima hebben net hun zaak Oje Nutrition geopend. ©  David Van Hecke

Gent -

Naast de Sint-Annakerk is een voedingssupplementenzaak geopend, maar die mikt niet enkel op bodybuilders en fitnessers. Zaakvoerders Stephen Harrison (29) en Arwa Ben Halima (33) ontvangen graag alle sporters. Je kan er ook verse proteïneshakes, smoothies en sapjes afhalen.

Lotte Ruysschaert

In Oje Nutrition geen foto’s van bodybuilders aan de muur, zoals in veel andere winkels die voedingssupplementen verkopen. Zaakvoerders Stephen en Arwa staan klaar om elk type sporter te ontvangen en te informeren over hun assortiment.

Want aan informatie over supplementen ontbreekt het soms bij de sporters, merkte Stephen. Hij werkt al zeven jaar als personal coach bij Jims Fitness in de Overpoortstraat. “Veel sporters kopen hun supplementen online, zonder dat ze zich goed hebben geïnformeerd. Zo kopen ze vaak de verkeerde producten. Wij willen het concept gemakkelijker maken voor hen.” Stephen heeft alle producten in zijn zaak zelf geprobeerd, dus hij kent ze goed. (lees verder onder de foto)

Arwa Ben Halima maakt verse smoothies, proteïneshakes en sapjes voor takeaway. 

Arwa Ben Halima maakt verse smoothies, proteïneshakes en sapjes voor takeaway. ©  David Van Hecke

Sapjes voor takeaway

De zaakvoerders zijn allebei Gentenaars met buitenlandse roots. Stephen is half Nigeriaans en Arwa is half Tunesisch. Die afkomst betrekken ze ook in hun zaak. De naam ‘Oje’ betekent ‘sap’ in het Yoruba, een taal die gesproken wordt in Nigeria. Arwa verwerkt haar roots dan weer in sommige verse sapjes die je kan afhalen, net zoals proteïneshakes en smoothies. “In Gent is er maar één andere supplementenwinkel, dus we vermoeden dat er wel ruimte is voor een winkel zoals de onze.”

INFO: Oje Nutrition, Sint-Annaplein 62, 9000 Gent. Open van maandag tot en met zaterdag, van 10 uur tot 20 uur.

 

 ©  David Van Hecke

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio