Wielrennen Elite Nations Cup in Milton

Jules Hesters wil verrassen: “Naar de Nations Cup heb ik toegewerkt”

Hesters beseft dat dit een mooie opportuniteit is en staat scherper dan ooit.

Hesters beseft dat dit een mooie opportuniteit is en staat scherper dan ooit. © Marc Van Hecke

Onder de leiding van piste­coach Kenny De Ketele zijn de pistiers maandag in Canada neergestreken voor de tweede manche van de Nations Cup. In Glasgow boekten de Belgen successen met Lotte Kopecky en Fabio Van Den Bossche, die brons wonnen in het omnium. In de ploegkoers deden Kopecky-Shari Bossuyt en Lindsay De Vylder-Robbe Ghys mee voor de medailles. In Milton krijgen jongeren kansen om zich te bewijzen. Jules Hesters en Tuur Dens, de Belgische ploegkoerskampioenen, ruiken kansen.

Freddy De Geest

Coach Tim Carswell testte positief en is niet mee naar Canada. Na de successen van de Belgen in Glasgow rust er enige druk op de jonge schouders van Tuur Dens en Jules Hesters, ploegmaats bij Sport Vlaanderen-Baloise. “Dit is een mooie opportuniteit”, zegt Hesters, die naar dit topevenement toewerkte en scherper staat dan ooit. “Dit is mijn tweede ploegkoers op dit niveau. Met Bryan Boussaer reed ik jaren geleden in Saint-Quentin-en-Yvelin een eerste ploegkoers. Wat ik er nog van weet? Dat het hard ging, te hard voor ons. Inmiddels heb ik veel stappen gezet. In de Vierdaagse van Duinkerke bevestigde de achtste plaats in de slotrit de uitstekende conditie. Dit jaar kon ik twee keer voor eigen rekening spurten en telkens haalde ik de eerst tien”, zegt de enthousiaste Gentenaar.

Automatismen

Kenny De Ketele speelt Hesters uit in de afvalling, Dens rijdt scratch en het omnium. Samen rijden ze de ploegkoers. “Ondertussen reden we al enkele keren samen en dat versterkte de automatismen. Op dit niveau is het nog verkennen voor ons. We zijn snel, maar we mogen ons niet vergalopperen. De koers goed lezen, is ook belangrijk. Deze wedstrijd biedt mogelijkheden om te zien wat we waard zijn op dit niveau. Of we in staat zijn om de prestatie van Robbe Ghys en Lindsay De Vylder te evenaren, zal moeten blijken. Robbe en Lindsay doen overal mee voor de prijzen. Denk dat wij de lat nog niet zo hoog mogen leggen.”

Tuur Dens reed in Glasgow ploegenachtervolging en volgde daarna de wedstrijden van zijn ploegmaats. “Het zorgde voor kriebels”, zegt de Vlaams-Brabander, die in Gent studeert en verblijft. “In deze wedstrijden strijden de beste renners van de wereld tegen elkaar. Als jongere moet ik daar nog mijn weg in zoeken. In het omnium wordt het een harde leerschool. Ervaring opdoen, is mijn belangrijkste opdracht. Kan ik er goede resultaten aan koppelen, dan is dat mooi meegenomen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio