Boksen Gentsboksgala

Matthieu (26) is de derde generatie Haeck in de ring

Matthieu en Jürgen Haeck. 

Matthieu en Jürgen Haeck. ©  rr

“Ik heb Matthieu afgeraden om te beginnen boksen,” zegt Jürgen Haeck in de knusse tuin van het ouderlijk huis/annex bokszaal in Drongen. “Maar net als ik niet heb geluisterd naar mijn vader Rudy, heeft ook hij zijn zin doorgedreven.”

Dus stapt vanavond in de Topsporthal de derde generatie Haeck in de ring. Eerder verrassend, want Matthieu haalt straks zijn master in de criminologie. Een verstandige jongen die toch voor de zwaarste mogelijke sport heeft gekozen?

“Toen pa bokste, ben ik als jong gastje vaak mee geweest naar een meeting. Maar ik was twaalf toen ik voor het eerst de bokshandschoenen aanbond voor een echte kamp”, aldus Matthieu. “Daarna duurde het tot m’n vijftiende voor ik nog eens in de ring stapte. En enige jaren later nam ik deel aan de kampioenschappen van de Vlaamse Boksliga. Wat een afknapper werd. Ik was Vlaamse kampioen en in de finale voor de Belgische titel werd ik bedrogen. Iedereen daar aanwezig gaf me gewonnen, behalve de drie Waalse ringrechters. Ik was zo gedegouteerd dat ik lang geen bokshandschoen meer kon zien.”

“Maar ik wil het nog één kans geven. Ik wil zien of boksen echt iets voor mij is. Vraag me dus niet of ik plannen heb. Ik weet het niet. Ik boks in Gent in de -70 kilogram tegen iemand die ik niet ken. Maar dat hoeft ook niet. Ik weet wel dat ik met gezonde stress in de ring zal stappen, maar eens de gong gaat, draai ik de knop om en telt nog maar één ding: winnen.”  (rl)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio