DJ Mattic staat opnieuw tussen de grote jongens op Balaton Sound in Hongarije

Matthieu maakt zich op voor een drukke festivalzomer. 

Matthieu maakt zich op voor een drukke festivalzomer. © Jan Brys

Brasschaat -

De 27-jarige Matthieu Caeymaex, in muziekmiddens beter bekend als DJ Mattic, staat voor een drukke zomer. De Brasschatenaar speelt onder meer op het legendarische Balaton Sound in Hongarije, Dreambeats in Kortemark en Sunrise Festival in de Lilse Bergen.

Matthieu is al van kinds af gepassioneerd door muziek. “Ik begon in 2017 als DJ Mattic en stond in 2018 al één dag op Balaton Sound. Ik stond toen ook te spelen op de Balaton Sound Express, dat is de feesttrein die de Belgen naar ginder brengt. Dat deed ik het jaar daarop opnieuw. Ik speelde op het festival, de camping en de Belgian Boat Party. De feesttrein gaat dit jaar jammer genoeg niet door. Ik, speel dit jaar wel op de Opening Party waar er ongeveer 1500 festivalgangers worden verwacht.”

Balaton Sound is sterk Belgisch getint. “Er is een Belgian Camping met een capaciteit van 2000 man. Tussen 9 en 16 juli ben ik ook in Spanje aan het werk en het komende weekend ben ik in Dublin in Ierland in Diceys Garden.”

Kortemark

Matthieu is ook dichter bij huis aan het werk te zien. Het Dreambeats Festival in Kortemark is eveneens een van zijn favoriete plekken om te spelen, net zoals het Sunrise Festival in de Lilse Bergen.

“Tijdens de coronaperiode bleef ik me wel bezighouden met muziek. Ik sta natuurlijk te popelen om er opnieuw tegenaan te gaan. We zien wel waar de muziek me brengt. Ik hoop er later halftijds mijn brood mee te verdienen. Het is uiteraard mijn grote droom om ooit eens op Tomorrowland te staan. Daar droomt iedere dj wel van, denk ik”. Matthieu studeert Cross Media Management aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Hij zit momenteel in zijn laatste jaar. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio