Kraampjeshouders die concurrentie bespoten met urine moeten schadevergoeding betalen: “Zo lossen we conflicten niet op”

Kraampjeshouders uit Scherpenheuvel die concurrentie bespoten met urine krijgen boete van 1.300 euro. © ROBtv

De correctionele rechtbank van Leuven heeft twee Scherpenheuvelse kraampjeshouders probatieopschorting gegeven nadat ze concurrenten hadden bespoten met waterpistolen met urine. De komende twee jaar zullen de vrouwen een vaardigheidstraining voor agressie moeten volgen en zich onthouden van strafbare feiten. “Zo lossen we conflicten niet op”, concludeerde de rechtbank in het vonnis.

Bron: BELGA

Op 7 september 2019 escaleerde de kraampjesoorlog aan de voet van de basiliek van Scherpenheuvel. R. R. (56) uit Scherpenheuvel-Zichem spoot met een waterpistool urine op het hoofd en in het gezicht van twee rivaliserende marktkramers, een koppel. Die hadden ieder een kraam tussen haar kraam en dat van haar dochter K. L. (27). Die laatste bleek de bedenkster van het plan. Uit WhatsApp-berichten bleek ook dat ze beiden tevreden waren van hun acties en ze die wilden verderzetten. Ze hadden ook urine uitgegoten onder een kraam, om geuroverlast te veroorzaken.

LEES OOK. Ruzie tussen kraampjeshouders aan basiliek Scherpenheuvel loopt zwaar uit de hand: vrouw (53) neemt waterpistool en bespuit concurrenten met urine

De vete tussen de vier marktkramers sleepte op dat moment al zes jaar aan. Negentien keer moest de politie al tussenbeide komen en vijf keer moest er ook een pv uitgeschreven worden. Zelfs de burgemeester deed een bemiddelingspoging om de ruzies, roddels en pesterijen te stoppen. 

Na de feiten verloor moeder R.R. de vergunning voor haar kraampje, K. L. staat op een andere plek op de markt. Daarnaast moeten ze ook 1.320 euro schadevergoeding betalen, naast 520 euro voor de advocaatskosten van de slachtoffers. (blg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio