Opdringerige Minnie Mouse wordt op het matje geroepen door de politie

‘Minnie Mouse’ spreekt mensen aan om samen op de foto te gaan. 

‘Minnie Mouse’ spreekt mensen aan om samen op de foto te gaan. ©  fvv

Gent -

Een opmerkelijke interventie voor de politie, woensdagavond nabij de Stadshal. Een man, verkleed als Minnie Mouse, ging er met mensen op de foto in ruil voor een vrije bijdrage. De manier waarop hij dat deed, was niet wettig.

Max Dedulle

Sinds enkele dagen duiken Mickey en Minnie Mouse op in de binnenstad. De Disney-figuren gaan met mensen op de foto, in ruil voor een vrij te kiezen bedrag. Maar omdat ze op mensen afstappen, is wat ze doen niet legaal.

“Wie aan straatanimatie doet, mag niet actief geld ophalen bij het publiek”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. “Je mag wel een collectebus plaatsen, zoals straatmuzikanten doen.”

Ingrijpen

Woensdagavond greep de politie in op het Emile Braunplein, nabij de Stadshal. ‘Minnie Mouse’ sprak mensen aan in het gras, om samen op de foto te gaan. “De man die in het pak zat, verblijft legaal in het land en had een geldige vergunning voor straatanimatie”, zegt Langeraert. “Op dat vlak was er dus niets aan de hand. Maar het actief geld vragen mag dus niet. Toen onze mensen hem aanspraken, is hij gestopt en vertrokken.”

 

 ©  FVV

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio