Flowerdesign in de lift: mensen geven met plezier honderden euro’s uit om natuur naar hun feest te halen

Davina Cohen, hier zelf met een eigen creatie, heeft het druk in deze feestmaand. ©  toutenfleurs

Schilde, Zoersel -

Mei is na twee dorre kleurloze coronajaren eindelijk nog eens de feestmaand bij uitstek, en dat merkt ook floral designer Davina Cohen van Tout en Fleurs. De jonge twintigster heeft het enorm druk met het letterlijk opfleuren van events en feestjes allerhande. Eén duidelijke trend: de Vlaming besteedt grotere budgetten aan bloemen.

Kristin Matthyssen

Davina Cohen begon op haar twintigste midden 2020 met Tout en Fleurs. Haar atelier bevindt zich thuis in een romantisch eikenhouten bijgebouw aan De Schietboog in Schilde. Davina is geworteld in de omgeving. Haar mama heeft een zaak in Sint-Antonius en ze ging naar de middelbare school in Malle. Maar de inspiratie voor haar typische creaties haalde ze toch in de buitenlandse flower schools in Groot-Brittannië en Japan.

Bloemendecoratie van Tout en Fleurs op en feestje. De ballonnen verzorgt Davina dan ook meteen in bijpassende kleuren. ©  toutenfleurs

Met haar eigen onderneming Tout en Fleurs ontwerpt ze niet enkel boeketten in haar atelier, maar verzorgt ze ook de bloemendecoratie voor evenementen zoals trouwfeesten. Ze voelt dat er nu na de coronaperiode veel meer budget is voor bloemen. “Ik krijg heel veel vraag voor grote tuinfeesten momenteel, maar ook bloemenbestellingen van mensen die zelf hun feest willen aankleden met bloemen. Ik geef dan tips en tricks. Met TEF Dream Events kan je ook een flowerdesign vragen voor kleinere events, van babyshowers tot communiefeesten. Ik verzorg dan het totaalplaatje, van bloemen tot ballonnen, om de gastheer- en vrouw te ontzorgen. Dat is vaak in een zaaltje, maar tegenwoordig minstens zo vaak buiten in een tuin.”

Een communicant met bloemenkroon. ©  toutenfleurs

Vooral in de regio Schilde merkt Davina dat de klanten voor zo’n flower design wel wat centen over hebben. “In Schilde draait dat bloemenbudget voor communiefeesten gemiddeld rond de 700 euro. Ook de bloemenkroontjes zijn in. Niet alleen voor communiefeesten maar ook voor bruidsmeisjes bij trouwfeesten. Die bloemenkroontjes worden gebruikt tijdens de fotoshoot maar kunnen nadien tijdens het feestje ook nog worden gedragen, want vaak gaat het om ingedroogde bloemen.

Het zit ‘em in de details. ©  toutenfleurs

Davina heeft nog tips voor wie de wilde natuur naar zijn feest wil halen.

“Begin steeds met het bedenken van een thema. Voor communies of kinderfeesten kan dat bijvoorbeeld unicorns of alles in pastel zijn”, zegt de flowerdesigner. “Trek het thema door in je uitnodiging. Zo heb ik met Tout en Fleurs ‘Lila for Mila’ gedaan, waarbij in de keuze van bloemen, ballonnen en kaartjes die zachten lilakleuren werden doorgetrokken. Het kindje heette niet toevallig Mila. Door de juiste decoratie kan je je tuin omtoveren tot een perfecte plaats en is een zaal huren niet nodig. Ook erg ‘in’ tegenwoordig, en leuk: regel alles tot in de kleinste details, geef een dresscode mee aan de gasten zodat de foto’s van je communiefeest allemaal dezelfde tinten hebben. Kies voor droogbloemen of bloemen die mooi indrogen zodat je deze na het feest nog kan gebruiken ter decoratie in huis. En ga niet enkel voor de klassieke vazen met boeketten, maar wissel af. Maak voor hetzelfde budget bijvoorbeeld een bloemenwolk die je bevestigt aan een tafelklem om de feesttafel helemaal op te fleuren.”

Davina Cohen thuis. ©  toutenfleurs

Bloemenkroontjes voor de fotoshoot maar later ook nog draagbaar op het feest zelf. ©  toutenfleurs

Creatief met bloemen. Verras je gasten met hangende bloemen. ©  toutenfleurs

www.toutenfleurs.store

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus