Kajak 48ste Internationale tweedaagse kajakregatta Gent

Coach Dries Corrijn gunt Gentse kajakjeugd alle krediet

Dit weekeinde organiseert de Koninklijke Cano Club Gent voor de 48ste keer een Internationale tweedaagse kajak-regatta.

Grote afwezigen worden de Belgische topvaarders. Zij mogen niet deelnemen omdat Artuur Peters en co volgend weekeinde in Tsjechië aan de slag moeten in de eerste World Cup manche.

Dries Corrijn, enkele seizoenen geleden eindwinnaar van de befaamde World Series Marathon, koos ondertussen voor de rol van coach. “Ik begon als assistent van ex-bondscoach Frank Vandewiele. Toen die het voor bekeken hield werd ik één van de vier coaches die nu het sportief beleid in onze club bepalen.”

Dries verwacht veel van het duo Dragonetti-Van Acker. “Onze meervoudige kadetten- en juniorkampioenen lijken terug van enige tijd weggeweest. Mattis strandde onlangs in de selectieraces vijfde en miste nipt een stek in de nationale kern. Samen met Thibault mikt hij nu op een succes in de marathon de l’Ardéche. Uit hun resultaten zullen we proberen een traject voor de komende maanden uit te stippelen.”

Dries kijkt ook uit naar de prestaties van de andere Gentse jongeren. “We schreven 28 jongeren in. We hadden een opvallende instroom en willen die groep nu met kwalitatieve oefensessies en zonder al te veel druk vooral in de breedte sterker maken.”

Dries komt dit weekeinde ook de Watersportbaan op. “Om de competitievaarders ouder dan vijftien een extra boost te geven ga ik soms met hen het water op. Daardoor geraakte ik stilaan in conditie. Ik start straks in de K1 5000m en lonk stiekem naar een top vijf plaats.”

De races worden zaterdag van 8.15 uur tot 18.15 uur gevaren, zondag van 8.30 uur tot 17.20 uur.(bll)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio