Nieuwe vergunning aangevraagd voor Wintercircus

 

 ©  David Van Hecke

GENT -

Er loopt een procedure om de exploitatievergunning voor het Wintercircus te vernieuwen. De verbouwing duurt al zo lang dat de vorige vergunning verlopen is.

Bert Staes

De grootschalige renovatie van het Wintercircus in Gent zit in de laatste fase, maar er ligt nog veel werk op de plankom het enorme gebouw te openen voor het publiek. Zo is er nog een nieuwe milieuvergunning nodig: deze maand loopt er een aanvraag, te zien aan de gele affiches aan het Wintercircus.

Het gaat om de vernieuwing van de milieuvergunning voor de exploitatie van kantoren, commerciële ruimtes, een café, een restaurant en een bar met een terras en een ondergrondse concertzaal voor 500 personen. De procedure zit tot eind mei in openbaar onderzoek, waarna de Stad Gent een beslissing moet nemen.

BINNENKIJKEN.Het nieuwe Wintercircus is bijna klaar: “De Ghelamco Arena is er niets bij”

De vergunning is maar één van de stappen die nog moeten genomen worden om het Wintercircus te openen. Er lopen ook onderhandelingen met een groep rond ondernemersorganisatie VOKA, om het gebouw uit te baten. Alle andere kandidaten haakten ondertussen af.

Daarbij ligt een deal op tafel om het Wintercircus voor minstens 75 jaar in erfpacht te geven aan de VOKA-groep. In ruil moet de nieuwe uitbater wel het gebouw inrichten en de miljoeneninvesteringen systematisch afbetalen aan de Stad Gent. Wanneer het Wintercircus open zal kunnen, is afhankelijk van die onderhandelingen.

LEES OOK.Uitbater mag er 75 jaar in blijven: deal over Wintercircus en nieuwe concertzaal is bijna rond

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio