Ook de kleine artiesten op de Gentse Feesten krijgen subsidies: 70 bedragen verdeeld

 

 ©  fvv

GENT -

Het stadsbestuur van Gent heeft 150.000 euro aan subsidies verdeeld aan kleinere organisaties en artiesten voor voorstellingen tijdens de komende Gentse Feesten. De bedragen variëren van 125 euro tot 7.500 euro. Wie krijgt wat?

Bert Staes

Een podcast ‘De Nacht’, een groep straatmuzikanten, radio-uitzendingen vanop de Vlasmarkt, concerten in de Sint-Jacobskerk, volkstheater, kindertheater… Zeventig voorstellingen of activiteiten tijdens de komende Gentse Feesten krijgen dit jaar steun uit de stadskas.

Naast de 1.062.421 euro die bestemd is voor de grote pleinen en organisaties, is er nog eens 150.000 euro voor kleinere spelers. Dit is de verdeling, zoals ze donderdag goedgekeurd werd.

“Er liepen in totaal 86 aanvragen binnen. Zestien projecten werden niet weerhouden omdat ze buiten het bereik van het reglement vallen”, zegt Bram Van Braeckevelt (Groen), schepen van Feesten.

“Er is een brede diversiteit aan projecten. Er zal een aanbod zijn voor jong en oud, van gevestigde waarden en beloftevolle nieuwe artiesten, met invloeden uit alle hoeken van de wereld.”

LEES OOK.1.062.421 euro subsidies verdeeld voor gratis programmatie van de Gentse Feesten

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio