Jong lokaal architectenduo ontwerpt nieuwe versie Louis de Winterstadion

Een toekomstbeeld van het Louis De Winterstadion.

Een toekomstbeeld van het Louis De Winterstadion. © BRO Architecten - Unbuiltarch.

Brasschaat -

De plannen voor de renovatie van het Louis De Winterstadion krijgen vaste vorm. Het Antwerpse BRO-Architecten tekende de ontwerpen. De werkzaamheden moeten van start gaan in maart 2023. Het vernieuwde stadion zou dan gebruiksklaar zijn in september 2024.

Het Louis De Winterstadion wordt gebruikt door KFC Brasschaat, Atletiekclub Break en het Gemeentelijk Instituut Brasschaat (GIB). De school heeft er haar Parkcampus waar de leerlingen Sportwetenschappen les volgen.

De toekomstige inkom.

De toekomstige inkom. © BRO Architecten - Unbuiltarch

Het Louis De Winterstadion zal er na de renovatie helemaal anders uitzien. Projectmanager Luc De Boeck: “De ingang krijgt een open karakter. Het wordt een ontmoetingsplek voor alle recreanten. Dwars door het midden van het gebouw loopt een gang tot aan het veld. Op de gelijkvloerse verdieping komt een groot sanitair blok, kleedkamers en lockers. De eerste verdieping heeft een cafetaria met een open zicht op het veld en de tribune. Die tribune is een belevingsplatform waar ongeveer 300 mensen kunnen plaatsnemen.”

Aan de overkant van het voetbalveld verdwijnt de bestaande staantribune. In de plaats komt een groen talud aan waar de toeschouwers wedstrijden kunnen volgen.

Op de tweede verdieping komt een VIP-ruimte waar ook eten kan worden opgediend. Er is ook ruimte voor kleine events of tentoonstellingen. De Parkcampus van het GIB wordt uitgebreid met twee ruime klaslokalen die flexibel kunnen worden ingedeeld. Daar komt ook een expressieruimte voor onder meer de Academie voor Muziek en Woord.

De architecten Hendrik-Jan Roest en Wouter Braspenningx.

De architecten Hendrik-Jan Roest en Wouter Braspenningx.© RR

Burgemeester Philip Cools (N-VA) wijst op de lokale toets in het ontwerp: “De twee architecten van BRO-Architecten zijn beiden afkomstig uit Brasschaat. Hendrik-Jan Roest volgde secundair onderwijs in het Sint-Michielscollege en Wouter Braspenningx deed dat in het GIB. Zij zijn erin geslaagd een duurzaam en flexibel geheel te ontwerpen. Het is een toonbeeld van circulair bouwen waarbij grondstoffen en materialen maximaal worden hergebruikt. Op het dak komen zonnepanelen en we werken met warmtepompen.”

“Aan dit project hangt een prijskaartje van ongeveer 3,9 miljoen euro. 760.000 euro wordt gesubsidieerd en misschien valt er nog een Europees appeltje uit de kast”, vernamen we nog van schepen van sport Adinda Van Gerven (N-VA). (jbr)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio