Wielrennen junioren PK in Pollare

Michiel L’Eau combineert piste en weg: “Vorige winter stappen gezet”

Michiel L’Eau: “De piste heeft me deugd gedaan.”

Michiel L’Eau: “De piste heeft me deugd gedaan.”© Marc Van Hecke

Pollare profileert zich steeds meer als wielergemeente. Zondag zijn de junioren er te gast voor hun provinciale titelstrijd.

Freddy De Geest

Steffen De Schuyteneer (Avia-Rudyco CT) is de gedoodverfde favoriet, maar er zijn kapers op de kust. Senne Debucke, Sil Van Daele, Maurits Van Petegem en Michiel L’Eau worden getipt als outsiders. Viktor Soenens en Robbe Dhondt, twee Oost-Vlaamse blikvangers van Onder ons Parike, missen het PK door een klimstage in de Vogezen.

De meningen zijn verdeeld over de moeilijkheidsgraad van het parcours in Pollare. Ook de afstand, 10 ronden van 9,7 km, is voer voor discussie. Michiel L’Eau laat het op zich afkomen. “Ik ken de streek. Naar mijn gevoel wordt het een afvallingskoers op de selectieve omloop”, zegt de jongeman, die piste en weg blijft combineren en binnenkort pistemeetings afwerkt in Singen (4-5/6) en Dudenhofen (6/6). Op de weg liet de jongeman uit Oostakker ereplaatsen optekenen in Zele (2de) en Reet (4de).

“De piste heeft me deugd gedaan. Ik heb het gevoel dat ik veel vooruitgang heb gemaakt. Ik voel me nu ook veel comfortabeler in een peloton. Vorig jaar zat ik nog met schrik op de fiets en dat is nu over. Wat ik in Pollare mag verwachten, is niet meteen duidelijk. Een kampioenschap blijft een speciale koers. Het kan dat het ploegenspel een belangrijke rol speelt. Verschillende topteams kunnen schuiven met de pionnen. Bij de nieuwelingen heb ik in Pollare gereden. Het is een mooi parcours waarop er echt koers kan gemaakt worden. De namen van de favorieten zijn gekend: Steffen De Schuyteneer, Senne Debucke en Maurits Van Petegem hoor je vaak vernoemen.”

L’Eau zet ook in op de piste en leerde head coach Tim Carswell kennen. “Op de trainingen is hij aanwezig. Hij geeft tips en dat is belangrijk. De nieuwe pistecoach kan terugvallen op ervaring als renner en ook als coach. Hij communiceert vlot en dat is een niet onbelangrijk gegeven. Iedere kans die zich aandient, wil ik benutten om aan te tonen dat ik een selectie voor EK of WK verdien. In die context gezien, is iedere wedstrijd belang. Deze in Pollare dus ook. In de provinciale titelstrijd kan ik aantonen dat de ereplaatsen in Zele, waar ik nipt verloor van Rube Van Gelder, en Reet geen toevalstreffers waren”, zegt de renner van het Debondt Veranda’s CT.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio