Romelu Lukaku hekelt uitspraken van eigen makelaar in aanloop naar FA Cup-finale: “Nooit zal ik iemand in mijn naam laten spreken”

 

Hoe ziet de toekomst van Romelu Lukaku eruit bij Chelsea? Voorlopig onzeker. Federico Pastorello, de makelaar van Big Rom, heeft zich vrijdag in de Italiaanse krant La Repubblica uitgelaten over de situatie van de Belgische spits. “Ik wil het niet hebben over tactische keuzes, maar het is duidelijk dat er een probleem is geweest”, aldus Pastorello. Olie op het vuur in aanloop naar de FA Cup-finale tegen Liverpool. Coach Thomas Tuchel reageerde in zijn gekende stijl op de persconferentie voor de wedstrijd, Romelu Lukaku reageerde not amused op sociale media.

Jonas Withouck

De terugkeer van Romelu Lukaku bij Chelsea is een grote teleurstelling geworden. Onze landgenoot werd door de grote poort binnengehaald voor een indrukwekkend bedrag van 113 miljoen euro, maar was allesbehalve een vaste waarde in de ploeg van Thomas Tuchel. De Duitse coach gaf Kai Havertz vaak de voorkeur en liet ook zijn landgenoot Timo Werner soms eerder opdraven.

Uiteraard had Lukaku zelf ook meer speelgelegenheid verwacht. Hij werd vooral in Italiaanse media al meerdere malen gelinkt aan een terugkeer naar Inter en onlangs viel zijn naam ook bij AC Milan, maar daar is volgens zijn makelaar niets van aan. “Veel gedoe over niets”, noemde Pastorello het vrijdag in de Italiaanse krant La Repubblica. “Hij draagt de club en de fans van Inter in zijn hart. Dat heeft hij nooit verborgen. Net zoals de liefde voor Anderlecht, waar hij zijn carrière nog altijd zou willen beëindigen.”

Maar Pastorello uitte ook zijn ongenoegen. “Gezien de grootte van de transfer hadden we wel nooit verwacht dat de situatie zou zijn zoals ze nu is. Ik wil het niet hebben over tactische keuzes, maar het is duidelijk dat er een probleem is geweest. Als je puur naar de cijfers kijkt zie je dat Romelu clubtopschutter is met minder gespeelde minuten dan zijn teamgenoten. De situatie zal goed geëvalueerd moeten worden, maar het is nu niet aan de orde om te onderhandelen. Chelsea zit midden in een overname en we kennen de nieuwe eigenaars nog niet.”

 

 ©  ISOPIX

Tuchel: “Situatie evalueren vooraleer beslissing genomen wordt”

Op zijn persconferentie reageerde Chelsea-coach Thomas Tuchel in zijn gekende stijl. “Als hij van plan is om te praten met de nieuwe eigenaar dan is het misschien niet zijn plan om ook met mij te praten”, aldus de Duitser. “Laten we eens zien of hij een meeting kan regelen. Het is zijn goed recht en we zullen de situatie van elke speler evalueren vooraleer een beslissing genomen wordt, ook die van Romelu.”

Het zijn zaken waar Tuchel in aanloop naar belangrijke wedstrijden liever niet mee bezig is, maar hij kon de vele vragen op de persconferentie moeilijk ontwijken. Lukaku zelf lijkt ook niet bepaald tevreden met de uitspraken van zijn makelaar. “Nooit zal ik iemand in mijn naam laten spreken”, schreef Lukaku op sociale media. “Ik hield mijn mond dicht en focuste op het helpen van de ploeg zodat we het seizoen zo goed mogelijk kunnen afsluiten. Dus als iemand probeert om iets te zeggen over mij en de club … niet in mijn naam”, aldus het stevige statement van Big Rom.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zaterdag staat de finale van de FA Cup tegen Liverpool op het programma. De voorbije week mocht Lukaku twee competitiewedstrijden op rij starten - dat was al van januari geleden - en zorgde hij voor drie doelpunten. En toch is het niet zeker dat hij zaterdag in Wembley aan de aftrap komt.

“Havertz en Lukaku kunnen samen aan de aftrap komen, maar de voorbije keren dat we dat geprobeerd hebben misten ze het perfecte gevoel dat je van een spitsenduo verwacht”, vertelde Tuchel. “Het zal één van de twee zijn. Romelu heeft de voorbije wedstrijden gespeeld en hij heeft ook gescoord. Dus hij heeft er op het veld alles aan gedaan. Zaterdag gaan we een finale beslissing nemen.”

 

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Romelu Lukaku

Video

Keuze van de redactie