Bataljon Artillerie schenkt rolstoeltransportfiets aan Dienstencentra

Een voorbeeld van een rolstoeltransportfiets. 

Een voorbeeld van een rolstoeltransportfiets. © Elke Meert

Brasschaat -

Het Bataljon Artillerie in Brasschaat verzamelde al sportend 3000 euro die ze graag schenken aan de Dienstencentra. Deze zullen er een rolstoeltransportfiets mee aankopen.

Met een rolstoeltransportfiets kan men een rolstoelgebruiker mee op de fiets nemen voor een tochtje. In 2018 startte het Bataljon Artillerie de vzw The Battlefield Run op. Dit sportieve evenement was bijzonder succesvol. Zeer veel sportievelingen doken in een avontuur voor één dag.

Corona stak een stokje voor nieuwe edities, maar die ene editie was al goed voor een opbrengst van 3000 euro.

Schepen voor sport Adinda Van Gerven (N-VA): “Uiteraard zijn wij zeer blij met deze schenking. We zijn blij dat het Bataljon de expliciete wens uitte dat de middelen een sportieve bestemming zouden krijgen. Met onze vzw Sportplus dromen wij al lang van een rolstoeltransportfiets. Maar omwille van het forse bedrag was dit voor de vzw niet haalbaar. De vzw heef dan ook niet lang moeten nadenken over de bestemming van deze middelen.

De fiets zal ter beschikking staan van onze Dienstencentra maar ook van derden zoals OLO/Rotonde. Als thuisbasis werd gekozen voor het Dienstencentrum Maria-ter-Heidehove aan de Eikendreef”, aldus Van Gerven. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio