Kevin De Bruyne opnieuw genomineerd voor Player of the Season award, wint hij zijn tweede trofee?

Kevin De Bruyne scoorde woensdag nog vier treffers tegen Leicester.  

Kevin De Bruyne scoorde woensdag nog vier treffers tegen Leicester.  ©  Action Images via Reuters

Kevin De Bruyne is één van acht genomineerden voor de Premier League Player of the Season award. De middenvelder van Manchester City kan de trofee een tweede keer winnen. Twee jaar geleden kwam hij in de poll bij de fans, een expertenpanel en de twintig clubkapiteins, als winnaar uit de bus. Vincent Kompany (2012) en Eden Hazard (2015) zijn de andere Belgen op de erelijst.

Michael Van DammeBron: BELGA

Ook vorig jaar was De Bruyne genomineerd, maar toen ging zijn Portugese teamgenoot Ruben Dias met de prijs aan de haal. Deze keer wordt Liverpool-aanvaller Mohamed Salah, al eens laureaat in 2018, wellicht zijn grootse concurrent. Trent Alexander Arnold (Liverpool), Jarrod Bowen (West Ham), Joao Cacelo (Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal), Son Heung-in (Tottenham) en James Ward-Prowse (Southampton) zijn de andere genomineerden die de Premier League bekendmaakte. Fans kunnen tot maandag stemmen op de website van de Premier League. 

Eind vorige maand strandde De Buyne na Salah op de tweede plaats in de FWA Footballer of the Year-verkiezing, een prijs van de schrijvende pers (Football Writers’ Association). Door zijn voetballende collega’s werd De Bruyne de vorige twee seizoenen wel tot Speler van het Jaar verkozen. (belga)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Kevin De Bruyne

Video

Keuze van de redactie