Ook de non-binaire vlag wappert straks aan het stadhuis van Gent

Dit is de non-binaire vlag die volgende week gehesen wordt aan het  stadhuis in Gent. 

Dit is de non-binaire vlag die volgende week gehesen wordt aan het stadhuis in Gent. ©  IF

GENT -

Op ‘IDAHOT’, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, zal aan het stadhuis van Gent niet enkel de regenboogvlag, maar ook de non-binaire vlag gehesen worden.

Bert Staes

Op 17 mei 1990 schrapte de wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien is de dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.

In Gent wordt elk jaar op 17 mei de regenboogvlag gehesen aan het stadhuis. Dit jaar wordt voor het eerst ook de non-binaire vlag gehesen. Dat is een vlag met gele, witte, paarse en zwarte kleuren die verwijst naar de genderidentiteit, dus hoe mensen zich voelen vanbinnen. Dat komt niet noodzakelijk overeen met hun geslacht.

Geel staat voor personen met een gender dat buiten het binaire bestaat, wit staat voor wie veel of alle genders heeft, paars voor mensen wiens gender een mix van man en vrouw is en zwart voor wie zich zonder gender voelt.

“Door ook de non-binaire vlag te hijsen, wil de Stad Gent haar inclusieve beleid kracht bijzetten en aandacht vragen voor de community”, klink het.

 

 ©  Stad Gent

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio