Koen Bouwman dolgelukkig na grootste zege van zijn carrière, met dank aan Dumoulin: “Fantastisch wat Tom voor mij deed”

 

 ©  REUTERS

De klassementsambities van Jumbo Visma kregen een flinke knauw op de Etna, maar elk voordeel heb zijn nadeel: daardoor is er meer ruimte om ritten te kapen. Koen Bouwman profiteerde daarvan door zijn ritzege in de Dauphiné van 2017 van de tabellen te vegen als de belangrijkste overwinning van zijn carrière. De Nederlander pakte de Giro-etappe in Potenza voor Mollema, Formolo en ploegmakker Tom Dumoulin, die een welgemeende dankjewel kreeg.

Michael Van Damme

“Dit voelt even ongelooflijk als mijn eerste grote overwinning in de Dauphiné. Het was een harde dag, we gingen met vier de finale in en gelukkig waren we met twee van de ploeg”, aldus Bouwman. “Tom heeft fantastisch werk voor mij verricht in de laatste twee kilometer.”

“Ik voelde me de hele dag goed, op de klim kwam ik één keer in moeilijkheden, maar ik kwam terug en voelde me goed in de sprint. Ik had nog zoveel kracht over en met nog veertig meter te gaan, keek ik om en zag ik een groot gat. Onze klassementsmannen verloren veel tijd op de Etna, dat klopt, maar toch proberen we met Tom Dumoulin en Tobias Foss nog voor een goed klassement te gaan. En intussen focussen we op ritzeges.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dumoulin: “Niet meer bezig met het klassement”

Tom Dumoulin finishte als vierde, maar pakte 2’40” terug van de 9 minuten die hij op de Etna verloor . Maar op de vraag of het vertrouwen er nu weer is, lachte Dumoulin flauwtjes. “Laat ons zeggen dat ik op dit moment gelukkig ben”, zei hij. “Het was een fantastische dag. Het was echt niet mijn plan om in de vlucht te zitten, maar ik probeerde Koen zijn vlucht te beschermen door op het wiel te zitten van renners die op hem reageerden. En zo was ik bij toeval mee. Ik wilde normaal nog een paar dagen wachten ik betere benen had. Ik ben blij voor Koen dat hij gewonnen heeft, hij is een van de renners die dat het meeste verdient. We hebben elkaar goed leren kennen op stage in Colombia en hebben ook samen deze Giro voorbereid. Ik wist dat hij de snelste was, maar het doel was om hem in de laatste kilometers goed gepositioneerd richting finish te krijgen. We hebben onderweg voor elkaar gewerkt, maar in de finale voelde ik mijn krachten wegvloeien... maar dat is oké. Ik ben niet meer bezig met het klassement.”

Uiteindelijk kwam Dumoulin als vierde binnen op negentien seconden.

LEES OOK: UITSLAG RIT 7. Oranje boven in de Italiaanse Laars, ritzege voor Koen Bouwman

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Giro d'Italia/Ronde van Italië

Video

Keuze van de redactie